Ici Paris XL gesloten wegens stabiliteitsproblemen

Geraardsbergen. Ici Paris XL – de winkel in de Grotestraat die Parfum, make-up & verzorgingsartikelen verkoopt – is al sinds enkele weken gesloten. De uitbater sloot de winkel van de ene op de andere dag en liet op de glasruit van de deur een boodschap achter: ‘Gesloten wegens uitzonderlijke omstandigheden.’ Het team van de winkel biedt daarbij haar excuses aan. Sinds enkele dagen hangen er twee grote affiches uit waarbij de klanten worden doorverwezen naar filialen in Ninove, Zottegem en Ternat.

Ook staat de lezen dat de winkel ‘tijdelijk’ gesloten is. Het gebouw – waar het filiaal in gehuisvest is – vertoont stabiliteitsproblemen. De veiligheid kan niet meer worden gegarandeerd. Op de foto is duidelijk te zien dat de achtergevel stevige barsten vertoont. De laatste weken zijn er dan ook verschillende onderzoeken naar de stabiliteitsproblemen van het gebouw uitgevoerd.

Intussen houden de verantwoordelijken van Ici Paris XL de lippen stijf op elkaar. We namen verschillende keren contact op, maar botsten op een muur van stilzwijgen of werden doorverwezen zonder daarbij iemand aan de lijn te krijgen. Ook buren maken zich zorgen. ‘Waarom worden we niet op de hoogte gebracht. Als het daadwerkelijk om stabiliteitsproblemen gaat, dan hebben we toch recht om dit te weten?’, vraagt een handelaar zich af.

Intussen wordt er naarstig gezocht naar een andere winkelruimte.

Julien Borremans