Creatieve workshops carnaval

Om de carnavalsmicrobe door te geven aan de volgende generatie carnavalisten en om het vakmanschap dat eigen is aan carnaval aan te leren, werd de Academie voor Carnavalskunsten opgericht in Aalst. De Academie voor Carnavalskunsten organiseert workshops en lezingen om de carnavalstraditie met kennis van zaken door te geven aan een nieuwe generatie van carnavalisten. Dit jaar strijkt de academie neer in Ninove.

Workshop foam

De mogelijkheden met foam zijn quasi eindeloos: van carnavalshoeden en accessoires, tot verwerking in kostuums. Tijdens twee modules kom je er alles over te weten:

  • Hoeden in foam, zaterdag 18 november, 13 uur tot 17 uur, Liberale Kring (Dreefstraat 16, Ninove), 40 euro, incl. gebruik materiaal (UiTPAS aan kansentarief: 1,50 euro)
  • Pruiken in foam: zaterdag 25 november, 13 uur tot 17 uur, Liberale Kring (Dreefstraat 16, Ninove), 40 euro, incl. gebruik materiaal (UiTPAS aan kansentarief: 1,50 euro)

Workshop raamtekenen voor kinderen (8-12 jaar)

Tijdens deze workshop leren kinderen van 8 tot 12 jaar de kneepjes van het ‘raamtekenvak’ onder begeleidin van Roderik Vanderkelen en Luk Tas. Iedere deelnemer wordt ook uitgenodigd om eind januari 2024 een heuse carnavalstekening te maken ergens in de binnenstad, misschien wel op de vitrine van hun favoriete winkel!

  • Donderdag 28 december of donderdag 4 januari, 13 uur tot 17 uur, Liberale Kring (Dreefstraat 16, Ninove), 15 euro per workshop, incl. gebruik materiaal (UiTPAS aan kansentarief: 1,50 euro)

Inschrijven

Inschrijven voor alle workshops kan via TicketGang.