Boekpresentatie Verslag uit de Denderstreek “Niet alles, maar veel begint bij luisteren”

Dominique Willaert presenteert zijn boek ‘Niet alles, maar veel begint bij luisteren’ op 13 oktober in CC De Plomblom, in het kader van Wereldddag van verzet tegen armoede.

‘Marginale driehoek’, ‘wingewest voor extreemrechts’, ‘culturele pechstrook aan de taalgrens’. Voor wie er niet woont, is het niet zo moeilijk de Denderstreek te borstelen. Maar hoe zien de bewoners dat eigenlijk zelf? Auteur Dominique Willaert wandelde vier maanden rond in Ninove, Aalst, Denderleeuw, Zottegem, Herzele en andere Zuid-Oost-Vlaamse vlekken. Het leverde een parelsnoer van verhalen op, die Dominique samenbracht in het boek ‘Niet alles, maar veel begint bij luisteren’. Over de teloorgang van de fabrieken, de afbraak van sociale huisvesting en de tijd dat de volkshuizen draaiden als een tierelier. Maar ook over Facebookposts die viraal gaan en het Vlaams Huis in Ninove.

Het boek wordt gepresenteerd op vrijdag 13 oktober om 20 uur in CC De Plomblom. Journaliste Liesbet De Kock gaat er in gesprek met onder andere enkele verhalenvertellers en auteur Dominique Willaert. Daarnaast hebben het Armoede Netwerk Ninove, vzw De Knoop, Avansa Vlaamse Ardennen-Dender, Habbekrats en de stad Ninove aandacht voor de Werelddag van verzet tegen armoede op 17 oktober. Er zijn getuigenissen van mensen in armoede. Jongeren vertellen over hun dromen en hun hoop voor de toekomst. Mensen met een hart voor Ninove zorgen voor muzikale omkadering.

Praktische informatie

Boekpresentatie ‘Niet alles, maar veel begint bij luisteren’ (Dominique Willaert)Vrijdag 13 oktober, 20 uur, CC De Plomblom (Graanmarkt 12, Ninove)

Tickets: www.ccdeplomblom.org

Info over de Werelddag van verzet tegen armoede: www.sociaalhuisninove.be/dag-van-verzet-tegen-armoede-en-sociale-uitsluiting