Keuze uit meer dan 100 biertjes op Bierhappening in Zottegem

Op zaterdag 14 oktober nodigt de Zottegemse vereniging van BierLiefhebbers van de EgmontStede, kortweg BLES, reeds voor de 29ste keer uit voor haar jaarlijkse Bierhappening. Van 14 tot 23 uur kunnen de bierliefhebbers dan in de feestzaal Bevegemse Vijvers terecht om er naar eigen keuze te proeven uit een aanbod van meer dan honderd biertjes. De Bierhappening wil vooral brouwerijen uit de streek en kleinere brouwerijen de kans geven om zowel hun primeurs en nieuwe als reeds ietwat bekendere biersoorten bij het grote publiek te promoten. BLES kiest er bewust voor om hiervoor slechts een15-tal brouwerijen te selecteren omdat dit ook meer zitcomfort in de zaal oplevert.

In totaal worden een 105-tal bierspecialiteiten, zowel zwaar en minder zwaar als nieuw en al ietwat bekender, gepresenteerd door de volgende zestien deelnemende brouwerijen: Brasserie Dupont (Tourpes), De Wilde Brouwers (Merelbeke), BramBrass (Zwevegem), De Hoevebrouwers (Zottegem), Brasserie de Silly (Silly), DNO Brewing (Haaltert), Leroy – Van Eecke & ’t Sas (Ieper), Jus de Mer (Middelkerke), Kapsuul (Lebbeke), Rolling Hills (Oudenaarde), ’t Verzet (Anzegem), Van Den Bossche (Herzele), Van Steenberge (Ertvelde), ’t Kroontje (Lebbeke), Tourette (Gent) en De Ryck (Herzele) die nog geen enkele editie van de Bierhappening miste. Daarnaast zal ook de ‘Zottegemse Wolf’ als eigen nieuw BLES-bier gelanceerd worden. Voor dit erg aromatisch biertje (6,5 %) werd samengewerkt met het Hollands Hophuis uit Amsterdam.

De Bierhappening-formule blijft dezelfde. De toegangsprijs bedraagt slechts 2 euro (gratis voor Bles- en Zythosleden) maar er zijn verschillende mogelijkheden om één van de honderden gratis inkomkaarten te verkrijgen (bij Bles-bestuursleden en cafés/sponsors, downloaden via www.bles.be/bierhappening-2023). Aan de ingang kan voor 10 euro een ‘starterspakket’ aangekocht worden (jetons, proefglas, bierlijst) waarmee men dan meteen aan de slag (lees: aan het proeven) kan. Wie al op voorhand wil kennismaken met het aanbod en een keuze maken, kan ook de bierlijst downloaden via voormelde website.