Chauffeur weigert onder invloed te stoppen en komt in tuin tot stilstand

Geraardsbergen/Lierde. Zaterdag 14 oktober mochten drie bestuurders hun rijbewijs voor vijftien dagen inleveren wegens drugs- of alcoholintoxicatie. Een andere chauffeur weigerde te stoppen en reed even later door een omheining om in een tuin tot stilstand te komen. Een andere wagen werd geïmmobiliseerd met het oog op verbeurdverklaring.

Afgelopen zaterdag 14 oktober organiseerde de verkeersdienst van de politie Geraardsbergen/Lierde een actie alcohol en drugs op het grondgebied. Twee bestuurders mochten wegens een grenswaarde van alcohol in hun bloed voor drie uren hun rijbewijzen inleveren. Drie andere chauffeurs verloren hun rijbewijs voor vijftien dagen, wegens drugs- of alcoholintoxicatie.

Een andere chauffeur voldeed niet aan de voorwaarden om een wagen te besturen. ‘Het voertuig werd geïmmobiliseerd met het oog op verbeurdverklaring. Er werd een proces-verbaal opgesteld. Voor de passagier, alsook de eigenaar van het voertuig, werd een proces-verbaal opgesteld wegens het toevertrouwen van een voertuig aan een persoon zonder geldig rijbewijs’, laat de politie weten.

Er werden ook verschillende pv’s opgesteld inzake technische eisen, verzekering en waarschuwing inzake verzekering.

Op een andere locatie reed een bestuurder door het dispositief. ‘Het voertuig dreef zwalpend zijn snelheid op’, laat de politie weten. ‘Ter hoogte van het kruispunt N8 met Hoogstraat reed de bestuurder door de omheining van een tuin om vervolgens tot stilstand te komen. De bestuurder legde een positieve ademtest af en was in het bezit van verdovende middelen.’ De man veroorzaakte niet alleen een verkeersongeval maar was onder invloed van alcohol en in het bezit van drugs.

Meer info: https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans