N-VA Ninove betreurt dat motie om snel te reageren op meldingen zwerfvuil niet wordt goedgekeurd

De Ninoofse zwerfvuiljagers maar ook scholen en heel veel vrijwilligers ruimen regelmatig het zwerfvuil op in onze stad. Ook bestuursleden, leden en sympathisanten van N-VA Ninove hebben de voorbije maanden al 4 zwerfvuilacties gedaan in verschillende Ninoofse deelgemeenten.

Karolien De Roose, gemeenteraadslid N-VA, interpelleerde op de jongste gemeenteraad schepen Torrekens omdat het opgehaalde zwerfvuil soms weken blijft staan. “Afval trekt afval aan. Het is heel demotiverend voor al die vrijwilligers dat het soms weken duurt vooraleer het opgehaalde zwerfvuil wordt opgehaald. Ondertussen blijft het vuil naast de zakken met zwerfvuil aangroeien.”

Het snel afwerken van de SIS-meldingen inzake zwerfvuil is prioritair en heel belangrijk. De motie van Karolien De Roose waarbij “De gemeenteraad vraagt om de SIS-meldingen inzake zwerfvuil binnen de 2 werkdagen te behandelen zodat er geen bijkomend vuil kan worden geplaatst“ werd door de meerderheid weggestemd op de gemeenteraad.

Karolien De Roose: “Zwerfvuil is een heel complex probleem en vergt meerdere oplossingen. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat het snel ophalen van het zwerfvuil één van de oplossingen is om het probleem aan te pakken. Jammer dat zelfs de collega’s van Groen dit voorstel wegstemden. Met hun steun was de motie goedgekeurd maar de meerderheidsdiscipline is blijkbaar belangrijker dan het steunen van constructieve voorstellen vanuit de oppositie. Ik betreur dit immens.“