‘Stadsbestuur Geraardsbergen subsidieert haatcampagne tegen Vlaams Belang’

Hans De Gent: ‘Dominique Willaert ziet er uit als een hippie, maar is een keiharde communist die geen andere meningen duldt.’

Geraardsbergen. Vrijdag 20 oktober werd in het Koetshuis in het Abdijpark het boek van Dominique Willaert – ‘Niet alles, maar veel begint bij luisteren’ – voorgesteld. Tijdens de voorstelling omschreef Willaert Het Vlaams Belang als ‘architecten van de haat’ en zei de auteur dat de partij een ‘doelbewuste leugenpolitiek en intimidatiecultuur’ hanteert. Hans De Gent – gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang – pikt deze uitspraken niet en wenst te reageren. Bovendien klaagt hij ook het feit aan dat deze haatcampagne door de stad Geraardsbergen wordt gesubsidieerd. Hieronder kan u integraal de aanklacht van Hans De Gent lezen.

Op vrijdag 20 oktober stelde Dominique Willaert zijn boek ‘Niet alles, maar veel begint bij luisteren’ voor in het Koetshuis in Geraardsbergen. Dit boek maakt deel uit van de georkestreerde haatcampagne tegen het Vlaams Belang en Forza Ninove, waarbij Willaert zegt dat de Vlamingen misleid worden door de ‘doelbewuste leugenpolitiek en intimidatiecultuur’ van het Vlaams Belang. Hij noemt de democratisch verkozenen van het Vlaams Belang ‘architecten van de haat’ en beweert dat ze leugens verspreiden, zoals de voorrang voor allochtonen bij de toewijzing van sociale woningen.

Vlaams Belang Geraardsbergen was aanwezig bij de boekvoorstelling, waar wel werd gesproken over het Vlaams Belang maar niet met het Vlaams Belang. Gemeenteraadsfractieleider Hans De Gent: “Meneer Willaert spreekt graag over ‘dialoog’ en ‘verbinden’, maar dat geldt alleen voor mensen die dezelfde mening hebben als hij. Niet verwonderlijk als je de achtergrond van Willaert kent. Hij ziet er uit als een hippie, maar is een keiharde communist die geen andere meningen duldt. In 2019 gaf hij de aanbeveling om voor de PVDA te stemmen, de communistische partij die bevriend is met Noord-Korea en China.

Zijn boek wordt uitgegeven door EPO, de uitgeverij van de PVDA, waar ook het boek ‘Een andere kijk op Stalin’ verscheen. Dat is een walgelijke lofzang op de communistische massamoordenaar Jozef Stalin, die miljoenen doden op zijn geweten heeft, geschreven door ex-PVDA voorzitter Ludo Martens. Als we de aanbevelingen van Willaert volgen, moeten we samen met Stalin en Mao de democratie beschermen tegen het ‘fascisme’. Maar het fascisme zit bij links.

Subsidieslurpers tegen Vlaams Belang
Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Maar ik vind het onaanvaardbaar dat een dergelijke haatcampagne tegen de oppositiepartij Vlaams Belang door het Open Vld- en CD&V-stadsbestuur van Geraardsbergen met belastinggeld wordt gesubsidieerd. De vzw’s die deze haatcampagne organiseren worden gesubsidieerd. Het Koetshuis van het Cultureel Centrum van Geraardsbergen, waar de boekvoorstelling doorging, wordt gesubsidieerd. Geraardsbergen heeft bijna twee keer zoveel schulden per inwoner als de gemiddelde Vlaamse gemeente. Dan zou je verwachten dat het stadsbestuur het belastinggeld goed beheert en het niet laat gebruiken om een oppositiepartij te bestrijden.

Bovendien wordt ons verweten dat we leugens verspreiden, maar de leugens komen van links. Tijdens de boekvoorstelling werd door Willaert gezegd dat het Vlaams Belang tegen de arbeiders en tegen de verhoging van de minimumlonen is. Terwijl we juist pleiten voor een verhoging van het minimumloon met 10% en een verlaging van de belastingen, zodat de mensen meer netto loon overhouden. De belastingen in ons land zijn veel te hoog, maar dat komt omdat we moeten betalen voor de linkse ‘open grenzen’ politiek en de hangmatcultuur in het linkse Wallonië. En dezelfde linkse mensen die de problemen veroorzaakt hebben presenteren zich nu als de oplossers van de problemen…

Hans De Gent
Gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang

Lees ook:

Dominique Willaert: ‘In de volkse buurten stemmen mensen voor het Vlaams Belang en komen in opstand.’