©Sophie Richez - K.F.C Voorde-Appelterre

Politie vraagt om bezoek begraafplaats uitstellen naar aanleiding van voetbalmatch K.F.C Voorde-Appelterre tegen Eendracht Aalst

De drukte op en rond de begraafplaats van Appelterre (Molenveldweg) zal toenemen in de aanloop naar 1 november, dagen waarop heel wat mensen een bezoek plannen aan de begraafplaats om hun geliefden te herdenken.

Politie Ninove: “Uiteraard wensen ook wij dat dit in alle sereniteit kan verlopen. We wijzen echter wel op een voetbalwedstrijd die zal doorgaan op 29 oktober 2023 op de terreinen van KFC Voorde-Appelterre te Appelterre. Gezien deze derby tegen Eendracht Aalst worden veel supporters verwacht en tijdens deze voetbalwedstrijd zal er ook een verhoogde politieaanwezigheid zijn. Dit alles zal de parkeerdruk verhogen zowel in de onmiddellijke omgeving van de begraafplaats als op de dorpspleinen, waarbij de ingang en parkeerzone ter hoogte van de kantine van KFC Voorde-Appelterre niet bereikbaar zal zijn. Alle bezoekers van de begraafplaats dienen op 29 oktober 2023 tussen 12u en 18u de toegang en uitgang via de J.B. Van Langenhaeckestraat te nemen. Mogelijk heerst er een uitgelaten sfeer rondom het terrein.

We raden daarom aan om uw bezoek aan de begraafplaats te Appelterre niet in te plannen op 29 oktober 2023 tussen 12u00 en 18u00.”