Orgelconcert in Sint-Berlindiskerk van Meerbeke

Op zondag 12 november organiseert de parochieploeg een orgelconcert in de Sint-Berlindiskerk van Meerbeke. Daar schittert al meer dan een jaar het prachtige Moors-De Backer-orgel dat oorspronkelijk gebouwd werd voor de kapel van onze zusters Heilige Harten.

Niemand minder dan Bart Jacobs, hoofdorganist van de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel, zal ons die namiddag trakteren op prachtige muziek. Bart is een veelzijdig muzikant: hij bouwde een stevige nationale en internationale carrière uit en realiseerde verschillende prijswinnende cd-opnames. Wie af en toe afstemt op radiozender Klara, heeft Bart Jacobs zeker en vast al gehoord: als begeleider van gerenommeerde ensembles (Vox Luminis, Currende, Psallentes, Les Muffatti …), maar ook als solist.

Bart Jacobs was trouwens één van de organisten die het Moors-De Backer-orgel in 2006 heeft ingespeeld én mee vereeuwigd heeft op cd. Hij kent het orgel dus goed en beschouwt het, net als wij, als een schitterend instrument.

Praktische informatie

Het concert start om 15 u. en de toegangsprijs bedraagt 10 euro. Betalen kan aan de kassa, maar je kan ook op voorhand kaarten kopen bij Zuster Jeannine en bij organisten Eric Vernaillen en Frederik Van Rampelberg.