De Bron Zottegem viert twee eeuwelingen

In het woonzorgcentrum De Bron aan de Marie Popelinstraat (wijk Lelie) wonen sedert voorbije zaterdag 28 oktober twee eeuwelingen: Marcel Van Audenhove werd namelijk die dag 100 jaar en Madeleine Van Holle telt sinds maandag 30 oktober ll. liefst 101 lentes! Uiteraard werd deze heugelijke gebeurtenis feestelijk gevierd.

Marcel Van Audenhove is een geboren en getogen Erwetegemnaar. Samen met zijn vrouw baatte hij aan de Smissenhoek een elektriciteitswinkel uit; hij deed vooral de herstellingen. Daarnaast hield hij van voetbal en was hij ook actief als amateur-radiomaker. Nu koestert Marcel de momenten die hij in het WZC De Bron kan doorbrengen met zijn echtgenote Rachel Van Elsuwege (die overigens op 15 november e.k. 99 jaar wordt).

Madeleine Van Holle is geboren in Mater en ging als jong meisje een jaar naar Engeland om er in een rusthuis bejaarden te verzorgen. Na haar terugkeer baatte ze in Bevere (Oudenaarde) een café uit en vervolgens hield ze eerst café Oud-Gemeentehuis in Leeuwergem en later café Rome in Zottegem-centrum open. Daarna bleef ze nog enkele jaren als huishoudster aan het werk en stond daarbij in voor de opvoeding van kinderen uit haar familie. Als – nog steeds – een sociaal beest is Madeleine in het WZC De Bron vaak aan te treffen bij medebewoners om er op de kamer een babbeltje te slaan. Vanwege de NUUS-redactie: proficiat aan beide krasse eeuwelingen en nog vele jaren gewenst!