Illustratieve afbeelding via Pixabay © leo2014

Dubbele mesmoord in Haaltert. Politie op zoek naar (lichaam) vermoedelijke dader

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in de Haalterse deelgemeente Denderhoutem een 54-jarige vrouw en haar 22-jarige zoon met messteken vermoord.

Opvallend is dat de vrouw vrijdagochtend aangifte heeft gedaan tegen haar ex-partner voor belaging. De man werd uitgebreid verhoord en weer vrijgelaten, maar kreeg wel een contactverbod opgelegd. Het parket van Oost-Vlaanderen laat weten de de man er nu van verdacht wordt dat hij diezelfde dag zijn ex en zijn stiefzoon heeft doodgestoken. “Het koppel had 18 jaar een relatie”, aldus het parket. “Na de breuk was er sprake van belaging, maar niet van fysieke agressie. De man gaf zelf aan dat hij de relatie ten einde zag en dat hij wou vertrekken uit de woning. Hij werd vrijgelaten, maar de parketmagistraat legde hem een contactverbod op. We hadden op dat ogenblik geen enkele indicatie dat hij de vreselijke feiten zou plegen. Het lichaam van de verdachte werd nog niet aangetroffen”

UPDATE zondag 18 uur – Lichaam aangetroffen in de Schelde in Hamme

Het parket meldt dat er kort geleden een lichaam werd aangetroffen is in de Schelde in Hamme. “Procedure waterlijk is opgestart en de precieze doodsoorzaak wordt onderzocht”, aldus het parket. “Om kwaad opzet volledig uit te sluiten zal een wetsdokter gevorderd worden. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat het gaat om de verdachte van de dubbele moord in Denderhoutem.”