Fiberwerken in Wurmendries toch van start gegaan

In verband met de werken voor het aanleggen van het glasvezelnet waarmee Fiberklaar op donderdag 16 november in de Wurmendries in Strijpen zou beginnen, liet burgemeester Evelien De Both gisteren weten dat zij de uitvoering daarvan deed stopzetten omdat de voorziene verkeersomleiding via de Bosveldstraat, grotendeels een soort landbouwweg die door de hevige regenval heel moeilijk berijdbaar werd, niet meer veilig was. Daarbij werd ook meegedeeld dat met Fiberklaar de mogelijkheid zou bekeken worden om de werken eventueel uit te stellen tot de zomervakantie.

Buurtbewoners keken dan ook verbaasd op toen deze (woensdag)morgen bij hen werd aangebeld met de vraag of zij hun wagen eventueel op de openbare weg wilden parkeren omdat zij even later hun garage of oprit niet meer zouden kunnen verlaten… wegens “de graafmachine gaat beginnen met gleufwerken”. In tegenstelling met de aangekondigde werfzone (langs weerskanten van de straat vanaf huisnummer 4 tot huisnummer 40) deelt de werfverantwoordelijke mee dat nu eerst werken uitgevoerd worden in het gedeelte vanaf het kruispunt Wurmendries-Bosveldstraat tot aan de schoolcampus KAZ. Tijdens de werkzaamheden blijft doorgaand verkeer beurtelings mogelijk, met een snelheidsbeperking tot 30 km per uur. Buurtbewoners lieten ook hun ongenoegen horen over “totaal geen voorafgaande communicatie” rond de geplande werken. Volgens burgemeester Evelien De Both valt dit onder de verantwoordelijkheid van de aannemer.