Fout parkeren ten koste van veiligheid zwakke weggebruiker

Geraardsbergen. De veiligheid van de zwakke weggebruiker moet het nog steeds afleggen tegen foutparkeerders. In de Oudenaardsestraat stonden verschillende wagens op het voetpad geparkeerd. De voetganger moest het voetpad verlaten en zich begeven op de drukke en gevaarlijke Oudenaardsestraat om hun weg te vervolgen. Uiteraard is dit tegen het politiereglement waarin duidelijk staat dat het verboden is om een voertuig te laten stilstaan of parkeren op elke plaats waar het duidelijk een gevaar zou kunnen betekenen voor de andere weggebruikers of waar het hun onnodig zou kunnen hinderen. Opmerkelijk is dat op amper 200 meter afstand een grote parking is met heel wat parkeermogelijkheden om de wagen veilig en wel achter te laten (zie foto).

Julien Borremans