Zottegemse bibliotheek zoekt extra voorleesbuddy’s en houdt bijzondere voorleesnamiddag

Op initiatief van de vzw Iedereen Leest (vroeger de Stichting Lezen) die ijvert voor leesbevordering en een betere leescultuur, vindt in heel Vlaanderen en Brussel ieder jaar tijdens de laatste week van november (dus deze week) de ‘Voorleesweek’ plaats. Ook de bibliotheek van Zottegem sluit zich aan bij deze campagneweek die ditmaal helemaal draait rond de werving van voorleesbuddy’s.

De Zottegemse bibliotheek beschikt momenteel reeds over een aantal vrijwillige voorleesbuddy’s die er om de twee weken op woensdagnamiddag met volle overgave een verhaal komen voorlezen. Met een knutselmomentje achteraf worden de kinderen helemaal ondergedompeld in die verhalen. Voor een bijzondere voorleesnamiddag die ter gelegenheid van de Voorleesweek op woensdag 22 november in de bibliotheek plaatsvindt, werd op zoek gegaan naar extra voorleesbuddy’s en die werden gevonden in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Leerlingen van de SAMWD zullen in de bib van 14 tot 15 uur verhalen voorlezen en de kinderen kunnen kiezen bij wie ze gaan luisteren. Daarna houden van 15 tot 16 uur de vaste voorleesbuddy’s Nelly en Annemie een voorleessessie. Het is niet nodig om voor deze voorleesmomenten op voorhand in te schrijven.

Wie ook graag een voorleesbuddy wil worden, kan zich via de website www.voorleesweek.be aanmelden. Hij/zij krijgt dan toegang tot een digitaal starterspakket rond voorlezen, vindt er nuttige voorlees- en voorleesboekentips en maakt kans om een boekenbon ter waarde van 500 euro te winnen.