100 kaarsjes voor Suzanne De Glas.

Op 23/11/2023 was het feest in WZC Kartuizerhof te Lierde daar Suzanne De Glas niet minder dan 100 kaarsjes mocht uitblazen.

Suzanne Maria Magdalena werd op 24/11/1923 te Ophasselt geboren als dochter van Leopold de Glas en Maria Van Nieuwenhove.

Toen Suzanne zeven jaar was overleed haar broer Albert op negenjarige leeftijd doch datzelfde jaar nog werd haar broer Achiel geboren.

Na de lagere school ging Suzanne tot WOII uitbrak op internaat te Le Roeulx.

Na de oorlog leerde ze Georges Premereur kennen met wie ze in 1946 in het huwelijk trad. Het jonge gezin vestigde zich in Deftinge in het gehucht Gemeldorp. Ze kregen twee kinderen, Hilda en André. Hun geluk was echter van relatief korte duur daar Georges in 1953 overleed. Om een inkomen voor het gezin te voorzien nam Suzanne de kruidenierswinkel van haar schoonouders te Gemeldorp over. Aldaar gekend als “Jeanneke van de winkel” baatte ze deze uit tot begin jaren zeventig. Suzanne was echter niet enkel gekend door de winkel, ze was in Gemeldorp ook gerenommeerd voor haar kookkunst. Vooral haar mattentaarten waren legendarisch.

In 1958 hertrouwde ze met Robert Van Oudenhove. Ook haar tweede echtgenoot overleefde ze. Robert overleed in 2021 op 98 jarige leeftijd in WZC Kartuizerhof te Sint Martens Lierde, het woonzorgcentrum waar Suzanne tot op de dag van vandaag verblijft.

Suzanne heeft 2 kinderen, 3 kleinkinderen en 4 achterklein-kinderen.