Vredeslicht uit Bethlehem brandt tot 7 januari 2024 in Munte

woensdag 20 december 16.20 Vredeswandeling

Aankomst van het vredeslicht in Munte op woensdag 20 december om 16.20.

Sinds 1986 wordt het vredeslicht ieder jaar door een kind in Bethlehem aangestoken. Vandaar zwermt het uit over 4000 km afstand. Vanuit de stad Bethlehem waar verschillende culturen proberen samen te leven, waar achter elke hoek een conflict loert, is de boodschap van vrede heel belangrijk. Op weg naar Tel Aviv komt het vredeslicht voorbij een moeilijke grens. Telkens opnieuw wordt deze overwonnen, ondanks de momenten van spanningen in het grensgebied.
HET LICHT ALS SYMBOOL VOOR DUURZAME
VREDE EN VERBONDENHEID
EEN WARME OPROEP NAAR EEN HOOPVOLLE SAMENLEVING

Op 15 december 2023 komt het vredeslicht aan in Gent waar het door de burgemeester en/of bisschop zal in ontvangst genomen worden.

Er word verzameld aan de kerk, in optocht gaan we het vredeslicht afhalen bij de Christoforusgemeenschap  en samen vieren en delen van het vredeslicht in de kerk om 17:30 uur. Het vredeslicht wordt uitgedeeld zodat iedereen het kan meedragen naar huis en verder verdelen aan familieleden, vrienden en buren.