© Politiezone Het Houtsche

Resultaten flitsmarathon in lokale politiezone

Een week na de flitsmarathon die op dinsdag 21 november ll. op de Belgische wegen werd gehouden, zijn nu de resultaten van deze actie bekendgemaakt. Door de lokale politie van de zone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem werden die dag tussen 7 en 16u30 op vier locaties in totaal 2.761 automobilisten gecontroleerd en ondanks de aankondigingen en waarschuwingen in nieuwsberichten en via sociale media vlogen er hiervan toch nog 218 hardrijders of 7,8 % tegen de (flits)lamp.

Ziehier de resultaten per locatie:

Zottegem (Oombergenstraat, Gentsesteenweg, Buke en Langestraat):

totaal aantal passanten: 2.184

aantal geflitst: 209

hoogst gemeten snelheid: 76 km per uur in een zone-50

Herzele (Hoogstraat):

totaal aantal passanten: 577

aantal geflitst: 9

hoogst gemeten snelheid: 92 km per uur in een bebouwde kom.