© stad Zottegem

Studeerruimte voor Zottegemse studenten: laatste keer in oud-dokterswoning?

Zoals reeds sinds het einde van het academiejaar 2021-2022 het geval is, wordt het gebouw aan de Nieuwstraat 40, de oud-dokterswoning van wijlen dr. Borremans waarin tot een paar jaar geleden ook het Centrum voor Streekgeschiedenis ondergebracht is geweest, nu met het oog op de examens in het hoger onderwijs opnieuw ter beschikking gesteld als studeerruimte.

Studenten kunnen er gaan blokken van zaterdag 9 december e.k. tot en met vrijdag 2 februari 2024, iedere dag van 8 tot 22 uur. Het is wel noodzakelijk om een studieplekje te reserveren (via zottegem.be/studeerruimte). Gevraagd wordt om tijdig te annuleren wanneer men op een gereserveerde dag toch niet aanwezig kan zijn. In de studeerruimte is er wifi voorzien alsook frigo’s waarin de studenten hun spijs en drank koel kunnen bewaren. Er is plaats voor 35 studenten (meer info over reglement: zie jonginzottegem.be).

Het is trouwens mogelijk de laatste keer dat deze oud-dokterswoning als studeerruimte kan gebruikt worden. Het stadsbestuur heeft namelijk concrete plannen om het gebouw binnenkort openbaar te verkopen, samen met de achteraan aanpalende sportzaal Helios (hiervoor werd het notariskantoor De Vuyst & Berlengé reeds aangesteld). Tijdens vroegere examenperiodes deden onder meer het Hemelrijk, de fuifzaal en de feestzaal Bevegemse Vijvers, het OC Velzeke, de vroegere OCMW-kapel en lokalen in de stadsbibliotheek in het Kasteel van Egmont ook al dienst als studeerruimte.