Melle infoavond cybercriminelen in de raadszaal

donderdag 7 decemberPolitie organiseert infoavond over inbraakpreventie en cybercriminaliteit

Het is geen geheim dat cybercriminelen steeds gewiekster te werk gaan en flink wat slachtoffers maken, ook in de gemeente Melle. Om Mellenaars beter te wapenen tegen deze vormen van criminaliteit organiseert de politie een infoavond op donderdag 7 december om 19 in de raadzaal van het gemeentehuis.

De lokale politie regio Rhode & Schelde organiseert op donderdag 7 december een info- en sensibiliseringsavond voor de inwoners van Melle in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens de avond komen volgende thema’s aan bod: inbraakpreventie, internetcriminaliteit en drug- en gokpreventie. Aan de hand van concrete tips wil de politie Mellenaars informeren en hulp bieden.

De helft van de woninginbraken vindt plaats tijdens de donkere wintermaanden. Inbraakpreventie is tijdens deze periode van het jaar dan ook van primordiaal belang. De politie zal inwoners informeren over hoe ze hun woning beter kunnen beschermen tegen inbrekers. Dat kan vaak met eenvoudige en goedkope ingrepen die nog niet zo goed gekend zijn.

Cybercriminaliteit is aan een sterke opmars bezig. Ook in onze gemeente worden steeds meer inwoners slachtoffer van internetcriminelen die alsmaar gewiekster te werk gaan. De politie zal dan ook uitgebreid aandacht besteden aan verschillende vormen van online-criminaliteit zoals phishing en hacking waarbij de criminelen met listige truken via smartphones of computers geld of gegevens stelen van onschuldige gebruikers. De politie zal de aanwezigen alert maken voor de verschillende manieren waarop cybercriminelen te werk gaan en raad geven hoe ze zich hiertegen kunnen wapenen.

Er zullen ook folders beschikbaar zijn over middelen-, gok- en gameverslaving. Dit zijn problematieken die een grote impact hebben op zij die ermee kampen en hun naasten. Ook in dit geval is preventie van groot belang.

De infoavond begint om 19 uur. Iedereen die zich wil informeren of op zoek is naar hulp is van harte welkom.