Zottegems stadscentrum klaar voor eindejaar en kerstmarkt

In de voorbije dagen is er werk van gemaakt om het Zottegemse stadscentrum ter gelegenheid van het eindejaar in een aangepast kleedje te steken. Ondermeer de feestverlichting in centrumstraten, de kerststal die (wegens de dekenale kerk in de steigers) nu een plaats kreeg aan de achterkant van het oorlogsmonument op de Heldenlaan, en een spar tegenover het stadhuis zouden in deze donkerste periode van het jaar moeten bijdragen tot een stemmig decor met als belangrijkste trekpleister de overdekte ‘Kerstbar’ op het marktplein die op vrijdag 8 december officieel geopend wordt.

Tot zaterdag 30 december zal men er gedurende vier weekends aan 10 chalets winterse sfeer en gezelligheid kunnen beleven. De tent zal telkens open zijn op vrijdag van 17 tot 0u30, op zaterdag van 15 tot 0u30 en op zondag van 15 tot 23 uur (verplichte sluiting op zondag 24 december; optionele opening op oudejaarsavond/zondag 31 december van 23 tot 4 uur). Door de standhouders zal gezorgd worden voor een feestelijk omkaderend programma voor jong en oud. Daarnaast vindt er ook nog één kerstmarktweekend plaats op zaterdag 16 december van 15 tot 23 uur (optioneel tot 0u30) en op zondag 17 december van 15 tot 23 uur waarvoor dan op de Markt alsook in de Heldenlaan een 30-tal houten chalets zullen opgesteld worden.

  • Parkeerverbod – Ter voorbereiding (opbouw) van dit kerstmarktweekend zal er trouwens vanaf maandag 11 december om 7 uur ’s morgens in de Heldenlaan een parkeerverbod gelden op de middenberm in het gedeelte tussen het kruispunt met de Neerhofstraat/L. De Metsstraat en het oorlogsmonument.