Extra plaatsen voor kinderopvang in Geraardsbergen

Geraardsbergen. In Vlaanderen komen er in totaal 2.000 extra plaatsen in de kinderopvang bij. Voor Geraardsbergen worden er 11 extra plaatsen voorzien. Ook komen er 3 nieuwe plaatsen vrij voor dringende opvang. ‘Ook bij een acute noodsituatie in een gezin, is een dringende opvangplaats soms nodig’, laat Fernand Van Trimpont van Team Geraardsbergen weten.

Vlaams minister van Welzijn en Gezin Hilde Crevits zorgt – samen met het Agentschap Opgroeien – voor 2.000 extra plaatsen in de kinderopvang in 106 steden en gemeenten. Het gaat om plaatsen met de hoogste subsidie waar ouders volgens hun inkomen kunnen betalen.

11 extra plaatsen
Voor Geraardsbergen worden er 11 extra plaatsen voorzien. ‘Elke organisator van groepsopvang kan vanaf vandaag op de website van Kind en Gezin meer info vinden om een aanvraag in te dienen. Een aanvraag indienen kan tot 31 januari. Het lokaal bestuur zal hiervoor een advies geven, waarna de opvangplaatsen worden toegekend’, licht Fernand Van Trimpont (Team Geraardsbergen) toe.

‘Door de extra investeringen zal binnenkort meer dan 80% van de plaatsen volgens inkomenstarief werken. Dat is niet alleen goed nieuws voorde ouders die op die manier meer toegang krijgen tot betaalbare kinderopvang, maar ook voor de organisatoren en de medewerkers. Voor hen betekent dit hogere lonen en betere werkomstandigheden. Samen met de verlaging van het aantal kinderen per begeleider is dit opnieuw een belangrijke stap voor de sector’, vult Hilde Crevits aan.

Voor Geraardsbergen worden er ook 3 nieuwe plaatsen voorzien voor dringende opvang. Ouders die plots aan het werk moeten of een opleiding moeten volgen, kunnen van deze plaatsen gebruik maken. ‘Ook bij een acute noodsituatie in een gezin, is een dringende opvangplaats soms nodig. Deze bijkomende subsidie voor groepsopvang maakt het mogelijk om een plaats vrij te houden voor een gezin dat binnen de maand kinderopvang nodig heeft’, besluit Fernand Van Trimpont.

Julien Borremans