®Sophie Richez - Vooruit Ninove en Anja Vanrobaeys

Kamerlid Anja Vanrobaeys presenteert haar nieuwe boek in Ninove

Federaal parlementslid; Anja Vanrobaeys presenteerde op zondag 17 december haar gloednieuw boek “Waarom ik blijf strijden” in de Ragtime in Ninove. In dit boek gaat ze dieper in op de uitdagingen waar gewone mensen vandaag mee worstelen. Sinds haar studententijd zet Vanrobaeys zich in tegen de sociale ongelijkheid in onze samenleving. Eerst als vrijwilliger, vakbondsafgevaardigde, gemeenteraadslid en nu als Kamerlid.

®Sophie Richez – Anja Vanrobaeys, Federaal parlementslid Vooruit

In haar boek “Waarom ik blijf strijden” belicht ze problemen waar mensen echt van wakker liggen. Charlotte bijvoorbeeld klopte voor haar dochter Juno maar liefst bij 12 crèches aan, maar had geen enkele plaats na haar zwangerschapsverlof. Daartegenover staat Chantal. Als kinderbegeleidster loopt ze de voeten onder haar lijf uit. Maar voor datgeen wat ze echt wil doen, blijft geen tijd over: spelen met de kindjes en liefde geven. Als parlementslid vind Vanrobaeys het enorm belangrijk om naar buiten te gaan. En met deze dames te spreken. Maar ook met gepensioneerden, winkelpersoneel, pakjesbezorgers, poetshulpen enz. Ze luistert, neemt hun bezorgdheden mee en vertaalt die naar concrete beleidsvoorstellen. Haar boek bundelt die verhalen, maar reikt ook oplossingen aan.

“Door in gesprek te gaan met gewone, hardwerkende mensen wil ik de huidige stilstand doorbreken. We hebben al heel wat verwezenlijkt, zoals hogere minimumpensioenen en minimumlonen en extra geboorteverlof, maar het werk is nog niet af. Want wie elke dag zijn nikkel afdraait, moet daarvoor beloond worden. Die strijd voor gewone werkende mensen zal ik blijven voeren,” zegt Vanrobaeys. ”Het zijn zij die ons land rechthouden. Dat is te belangrijk. Dat laat ik ook niet over extreemrechts. Want die zeggen wel dat ze opkomen voor gewone werkende mensen, maar als puntje bij paaltje komt, stemmen ze tegen hogere minimumlonen en een minimumbelasting voor multinationals. En in Italië en Polen nemen ze de rechten van vrouwen en holebi’s af.

Mensen hebben nood aan oplossingen in plaats van holle slogans, vult Vooruit-schepen Katie Coppens aan. In Ninove timmeren we hard aan die oplossingen. We zetten in op veiligheid, een sterk sociaal beleid en ontmoeting en ontspanning. Ik ben dan ook heel tevreden dat de opbrengst van Anja haar boek gaat naar Snel en Wel, een sociaal tewerkstellingsproject dat ook in Ninove actief is. Samen met onze schepen Stijn Vermassen en onze nieuwe bestuursploeg zullen we ons daarvoor blijven inzetten.

®Sophie Richez – Anja Vanrobaeys, Federaal parlementslid Vooruit
®Sophie Richez – boek “Waarom ik blijf strijden”
®Sophie Richez – boekpresentatie Anja Vanrobaeys
®Sophie Richez – boekpresentatie Anja Vanrobaeys
®Sophie Richez – Franky Beeckmans, voorzitter Vooruit Ninove