Illegaal dumpen van slachtafval langs de openbare weg

Schepen Stephan De Prez: ‘Barbaars en totaal onverantwoord’

Smeerebbe-vloerzegem. In de Moorhofstraat in Smeerebbe-Vloerzegem werd op woensdag 20 december slachtafval gedumpt. De redactie van Nuus kreeg foto’s van een bewoner uit de Moorhofstraat binnen, waarop duidelijk te zien is dat het o.a. om ingewanden van dieren gaat. Volgens de bewoner wordt er op regelmatige basis illegaal slachtafval gedumpt.

‘Het is wel even schrikken als je dat vindt langs de kant van de weg! Dit is wellicht een geval van een illegale thuisslachting, waarbij de ingewanden gedumpt worden op het openbaar domein’, laat Stephan De Prez, schepen voor Milieu en Dierenwelzijn, weten.

Schepen De Prez laat verstaan het nodige te zullen doen: ‘In eerste instantie wordt de politie verwittigd. Die zal een ploeg ter plaatse sturen om een buurtonderzoek te doen en een proces-verbaal op te stellen tegen onbekenden.’ Ook de Technische Dienst van de stad wordt gemobiliseerd, maar in deze situatie wordt Rendac gecontacteerd om de resten op te ruimen. ‘Dit zal ten vroegste donderdag 21 december gebeuren’, laat Stephan De Prez weten. De politie van Geraardsbergen/Lierde werd intussen gecontacteerd.

‘Het valt uiteraard ten zeerste te betreuren dat zulke toestanden kunnen plaatsvinden. Dit is barbaars en totaal onverantwoord’, besluit schepen De Prez.

Julien Borremans