© Afbeelding van Heiko Stein via Pixabay

Vuurwerkverbod voor particulieren in Oost-Vlaanderen tijdens oudejaarsperiode: “Ook bezit is strafbaar”

De gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter, heeft na overleg met de burgemeesters en de veiligheidsdisciplines beslist om een verbod af te kondigen voor het particulier afsteken van vuurwerk vanaf 29 december 2023 tot 2 januari 2024.

“Het KMI voorspelt momenteel tijdens de oudejaarsperiode windstoten van minimum 55 tot maximum 75 km/u. Het is in deze weersomstandigheden erg gevaarlijk om vuurwerk af te steken, zeker als je daar niet voor opgeleid bent”, verduidelijkt de gouverneur. “Het is tijdens deze periode dus verboden om bij jou thuis of op een andere feestlocatie vuurwerk af te steken. Ook in het bezit zijn van vuurwerk op het openbaar domein is in deze periode niet toegelaten. Het verbod geldt niet voor professioneel ingericht vuurwerk, omdat de sector een strikt veiligheidskader hanteert, waardoor er op het moment zelf nog beslist kan worden om het vuurwerk niet te laten plaatsvinden als de (weers)omstandigheden het niet toelaten.”