17 mensen in Zandbergen Geëvacueerd. Hoogste waterpeil pas tussen deze avond en morgenvroeg.

Zandbergen/Geraardsbergen. In de Jan De Coomanstraat in deelgemeente Zandbergen zijn zeventien mensen geëvacueerd omdat het waterpeil van de Dender en de plaatselijke beek blijft stijgen. Ook de Beekstraat is hard getroffen. ‘Het gaat over een 8 woningen. De mensen werden rond acht uur deze morgen in de Klim-op, het schooltje in Zandbergen, ondergebracht. Heel wat van deze mensen hebben intussen onderdak bij familie of vrienden gevonden’, weet burgemeester Ann Panis. Ook andere bewoners werden door de politie gevraagd om voorlopig een ander onderkomen te zoeken.

De getroffen woningen zijn voorlopig onbewoonbaar wegens de wateroverlast, maar ook omdat de elektriciteit is uitgevallen. ‘Het hoogste waterpeil wordt pas tussen deze avond en morgenvroeg verwacht. Pas in de loop van donderdag kunnen de geëvacueerde mensen naar huis.

Rond 9.30 uur deze morgen was de stad Geraardsbergen druk in de weer om zandzakjes te bedelen. ‘Dat mocht wel een stuk vroeger’, liet een ontevreden bewoner weten. ‘De stad Ninove liet gisterenmorgen al weten dat er zandzakje ter beschikking lagen.’

Burgemeester Ann Panis liet weten dat het water de komende uren nog zal blijven stijgen. ‘Ook de Vloerzegemstraat in Smeerebbe-Vloerzegem wordt goed in de gaten gehouden’, besluit Ann Panis.

Julien Borremans