Na wateroverlast zorgt de vrieskou voor gevaarlijke situaties in Zandbergen

Zandbergen. Na de aanhoudende regenval werd Geraardsbergen getroffen door de nodige wateroverlast. Ook in Zandbergen liepen een aantal straten en huizen onder. Na de regen volgt de vrieskou. Ook nu leidt dit tot gevaarlijke situaties. Zo had de Benedenstraat – ter hoogte van huisnummer 84 – in Zandbergen af te rekenen met ijzel. ‘Bijzonder gevaarlijk’, laat ons een vrouw weten die er met de wagen door moest. De weg was op bepaalde plaatsen herschapen in een schaatsbaan. ‘Je kan hier maar beter goed uitkijken en de nodige voorzichtigheid in acht nemen’, besluit de bestuurster. Volgens het KMI zal het vriesweer zeker tot morgen aanhouden. Daarna stijgen de temperaturen om vervolgens weer een duik te nemen.

Julien Borremans