Dorpsraad Nederboelare viert nieuwjaar met een bruisende werking

Nederboelare. De Dorpsraad van Nederboelare organiseerde zondag 14 januari een nieuwjaarsontmoeting. Dit gebeurde niet met een glaasje cava, maar met taart en gebak gezellig in de namiddag in zaal De Reep.

Het nieuwe jaar werd ingezet met een nieuwe voorzitter: Rudi De Cremer neemt de fakkel over van Dirk Delvoye. Rudi De Cremer kijkt tegen een druk werkjaar aan. Maandag 26 februari is er een statutaire vergadering. Zaterdag 25 mei is er kermis kanton op het kerkplein met ’s avonds een optreden The Magical Shadows.

Zaterdag en zondag 7 en 8 september 2024 wordt 80 jaar bevrijding van de stad Geraardsbergen gevierd. Zaterdag en zondag 21 en 22 september 2024 is er kermis Nederboelare met rommelmarkt, optreden Nicky Jones en de Doorbrekers in concert, eetfestijn en appelworp.

De Dorpsraad hield op 27 november ook een ledenvergadering. Uit een bevraging blijkt dat het stadsbestuur van Geraardsbergen moet inzetten op veilige mobiliteit, veiligheid en goed bestuur. Maar ook netheid en inzetten op een bruisende samenleving springen in het oog. De gemeente Lierde kreeg als opdracht om werk te maken van lokale winkels, veilige mobiliteit en openbaar vervoer.

Julien Borremans