ZiZo wil dienstverlening dichter naar deelgemeenten brengen

Nadat ze al met haar optreden in de carnavalsstoet in het stadscentrum meer aandacht vroeg voor de Zottegemse deelgemeenten, pleit de nieuwe politieke burgerbeweging ZiZo (Zin in Zottegem) bij monde van Heidi Schuddinck en Chantal Praet nu ook in een persbericht ervoor om de dienstverlening van de stad opnieuw dichter bij de inwoners van de deelgemeenten te brengen. Vanuit haar werkveld (bij de stad) ervaart laatstgenoemde dat dit zelfs het geval moet zijn voor zaken die al online kunnen gebeuren, en dat mensen nood blijven hebben aan fysiek contact.

Volgens ZiZo moeten de stadsdiensten voor iedereen even gemakkelijk bereikbaar zijn maar voor ouderen, alleenstaanden, personen met een beperking, inwoners uit deelgemeenten die over geen auto beschikken of zich per fiets niet meer veilig voelen in het verkeer, is dat een probleem en moet de stad dus dichterbij bereikbaar zijn door een beperkte dienstverlening in de deelgemeenten aan te bieden. ZiZo denkt daarbij aan de verschillende ontmoetingscentra die, naast hun functie als ontmoetingsplaats voor plaatselijke verenigingen, ook een geschikte plek kunnen zijn waar op regelmatige basis zitdagen voor persoonlijke dienstverlening kunnen georganiseerd worden.

Overigens moet het volgens ZiZo niet alleen mogelijk zijn om op die manier de dienstverlening vanuit de stad dichter bij de inwoners van de deelgemeenten te brengen maar ook om op bepaalde tijdstippen de wijkagenten in de ontmoetingscentra te laten langskomen, zodat de buurtbewoner er makkelijker en vertrouwelijk met zijn opmerkingen of klachten terechtkan. Zodoende zouden klachten ook sneller en efficiënter kunnen behandeld worden en wordt het mogelijk gemaakt om bij sommige problemen (criminaliteit, financiële hulp, zorg, vereenzaming, enz.) korter op de bal te spelen en preventief op te treden.

Door dichterbij bereikbaar en zichtbaarder aanwezig te zijn in de deelgemeenten en door meer interactie met de inwoners van de deelgemeenten kan de kwaliteit van de dienstverlening van de stad alleen maar verhogen, zo luidt de overtuiging bij ZiZo. Wie vragen of voorstellen heeft, kan Zin In Zottegem contacteren via Facebook, Instagram, website (zininzottegem.be) of per e-mail naar zizosecretariaat@gmail.com.