Groen verkent landelijk Balegem en klinkt op 2024

Wandelzoektocht met mooie prijzen

©De Lobelle Danny

Op zondag 28 januari 2024 klinkt Groen op het nieuwe jaar na een gezonde, ontspannende, leerrijke wandeling in landelijk en natuurrijk Balegem. Je ontdekt de troeven van Balegem dat een rijke geschiedenis heeft. Heden, verleden, waarom kregen de Balegemnaars de koosnaam Haringeters?, …je verneemt het allemaal. Trek de wandelschoenen aan en neem deel aan de ongeveer 6 km lange tocht. Er is veel moois uit het verleden en qua natuur heeft Balegem veel te bieden. Balegem is befaamd voor zijn molens, zijn zandsteen, zijn jenever, zijn tweejaarlijks feest Bruisend Balegem. ‘Groen’ leidt je op zondag 28 januari door het authentieke Balegemse landschap: inspirerend, rustgevend, uitzonderlijk bewaard. En leuk meegenomen, er zijn ook nog eens mooie prijzen te winnen. Speurneuzen (groot en klein) kunnen een prachtige prijs winnen door gaande weg langs het parcours onder andere raadsels, …op te lossen. De wandeling start en eindigt aan het Parochiaal Centrum Balegem, Poststraat 48 A. De tocht start vanaf 13 u 45 met aparte groepjes en je bent alsnog welkom mocht iets na 14 u je beter passen. Er wordt afgesloten met pannenkoeken, een warm of lokaal drankje,…Wie niet meewandelt is ook van harte welkom vanaf 16 u 30. Aangepaste kledij en schoeisel is een heel goede raad. Inschrijven voor 25 januari 2024. Interesse? : info@groenoosterzele.be . (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)