Lokaal Bestuur Geraardsbergen opent drie nieuwe mountainbikeroutes

Geraardsbergen. Op zaterdag 20 januari werden drie nieuwe mountainbikeroutes officieel geopend. ‘Lokaal Bestuur Geraardsbergen benadrukt het belang van ‘sporten voor iedereen’ en zet zich voortdurend in voor een inclusief sportlandschap’, benadrukt Stephan De Prez, schepen van Sport.

Schepen van Sport Stephan De Prez (Open Vld) opende op zaterdagmorgen 20 januari drie mountainbikeroutes.  ‘Mountainbiken is een uitstekende vorm van lichaamsbeweging, die zowel kracht als uithoudingsvermogen vereist, wat bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Bovendien zorgt het ook voor een diepere connectie met de natuur. Het stimuleert milieubewustzijn en respect voor natuurlijke omgevingen, wat aanmoedigt om meer milieubewuste keuzes te maken’, aldus de schepen.

De drie nieuwe mountainbikeroutes zijn:

De Groene Route (kindvriendelijke route van 17 km): deze route bestaat voor 67% uit onverharde wegen en biedt uitdaging voor beginners en minder ervaren fietsers.

De Blauwe Route (‘Hasseltbos route’ van 34,6 km): met 54% onverharde wegen bevindt deze route zich voornamelijk in het noordelijke deel van Geraardsbergen.

De Rode Route (‘Muur route’ van 47,7 km): een uitdagende route met 50% onverharde wegen, inclusief een deel dat de stad doorkruist. Deze route is met haar 450 hoogtemeters geschikt voor ervaren mountainbikers die op zoek zijn naar avontuur.

Alle routes starten en eindigen in provinciaal domein De Gavers. Er is ook een start- en aankomstmogelijkheid bij sportcentrum De Veldmuis.

Het lokaal bestuur wil sport en recreatie toegankelijk maken voor iedereen. Daarom werd voor de realisatie van de nieuwe mountainbikeroutes nauw samengewerkt met de Sportdienst, de stedelijke sportraad en een enthousiaste werkgroep die bestaat uit leden met terreinkennis. Ook provinciaal domein De Gavers, Sport Vlaanderen, ANB, de Technische dienst van het lokaal bestuur en de gemeente Lierde leverden een cruciale bijdrage aan dit project.