Winnaar publieksprijs van VTM-show Starstruck komt met Madonna tribute naar Merelbeke

Caroline Clement won afgelopen vrijdag de publieksprijs in het VTM-programma Starstruck. Ze kreeg de meeste punten toegekend van de aanwezige toeschouwers dankzij haar verbluffende Madonna act. De Geraardsbergse gaat ook op tour met haar MYDONNA tribute act en houdt daarbij ook halt in Cultuurhuis Merelbeke op vrijdag 19 april 2024.

Caroline Clement, geboren en getogen in Geraardsbergen, wist afgelopen vrijdag de publieksprijs weg te kapen met haar verbluffende act tijdens het nummer “Like a prayer”. Ze kreeg ook lovende kritieken van de juryleden. “Elke keer weer onder de indruk van jouw Madonna, Caroline. Uw stemkleur lijkt er zo hard op, de imitatie is zo juist, de look, die blik… Supergoed gedaan” aldus Nathalie Meskens. Caroline komt na haar succesvolle passage in de finale van Starstruck dus ook naar het Cultuurhuis in Merelbeke.

Op en top Madonna show

Caroline Clement gaat er prat op om een show neer te zetten die zo dicht mogelijk tegen het origineel aanleunt. De avondvullende show die MYDONNA brengt, zo heet de Madonna tribute band van Caroline, bulkt van de authenticiteit. De vierkoppige live band bestaat uit backing vocals, bas, gitaar en drum. Alle zang wordt ook live gebracht. Er zijn dus geen voice-overs of playback. Uiteraard geen Madonna show zonder dans, dat is in deze show niet anders. Verschillende dansers en danseressen vergezellen MYDONNA op podium en brengen originele Madonna choreografieën. Iedereen is getooid in replica’s van de originele kostuums. Bovendien zijn er constant kostuumwissels doorheen de show. Caroline kocht de Madonnakostuums vanuit Starstruck aan. Zo zal ze in de voorstelling het legendarische korset met punt-bh dragen, ontworpen door Jean-Paul Gaultier. De versie Caroline op podium draagt is gemaakt door Nicky Vankets.

Tribute tendens zet zich door

De hype rond de tribute acts krijgt ook voet aan de grond in Vlaanderen. In Nederland en Frankrijk is het al jaren een fenomeen en nu lijkt ook Vlaanderen er klaar voor. In de Franse concertzalengroep Zénith, die grote concertarena’s in beheer heeft, bulkt de programmatie van tributes van Queen, Pink Floyd en andere. Er is één grote constante: nostalgie. Fans van dat soort muziek kunnen hun idolen en helden niet langer aan het werk zien. Dan biedt een muzikaal perfecte show met een bijhorende superact een waardig alternatief zeker met het comfort van een zachte gestoffeerde zetel van in de Vlaamse theaters. Daar is MYDONNA, de band van Starstruck publieksprijswinnaar Caroline, een perfect voorbeeld van.

Tickets en info voor MYDONNA via www.show-time.be