Natuurpunt laat je speuren naar dierensporen in de winter

Ga mee op detective tocht

Dankzij Natuurpunt Oosterzele kan je op zondag 4 februari om 14 u mee komen speuren naar dierlijk leven dat aanwezig is in de Gondebeekvallei en het Aalmoezenijebos. De winter is het ideale seizoen om op zoek te gaan naar bewijzen van dierlijk leven. Graag op detective tocht? Wandel mee en schrijf je in via info@natuurpuntoosterzele.be. Je wordt om 14 u stipt verwacht aan NMBS – station Gontrode voor een tocht van 2,5 km. Einde omstreeks 16 u 30. Deelnemen is gratis voor leden Natuurpunt, niet – leden betalen 2 euro.
Je gaat letterlijk met de loep in de hand op zoek naar sporen van dieren. In de winter is de vegetatie minder uitbundig aanwezig waardoor je gemakkelijker vraatsporen, nesten, braakballen, drollen,…kunt vinden. Modderpoelen kunnen ook heel interessante informatie leveren. Veel dieren brengen zich bij het zien van mensen snel in veiligheid. Ze laten wel sporen na, je kan zien welke diersoorten er leven. De ‘Seizoenexcursie Winter’ is een boeiende ervaring voor volwassenen én kinderen. Ook de kids gaan maar al te graag speuren naar bewijzen van dierlijk leven. Het kan koud en vochtig zijn, gepaste kleren en schoeisel zijn een goed idee. Een verrekijker kan van pas komen. De excursie is leerrijk én ontspannend. Stap op 4 februari mee door de boeiende natuur van de Gondebeekvallei en Aalmoezenijebos.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).