Sportgala met sportverdienstelijken en kampioenen in Zwalm

In Zwalm had het jaarlijkse sportgala plaats waar heel wat mensen – sporters een vermelding kregen als sportverdienstelijke of als kampioen

De sportverdienstelijken in Zwalm

1. CLAUW Ria Wandelen

– Lid van vereniging Op Stap Zwalm – Zij werd reeds voor de 5de keer clubkampioen en kwam aan een totaal van meer dan 100 officiële wandelingen in 2023. Nacht van Vlaanderen, Coast Walk, Poppies Walk zijn enkele van haar marathons die ze afhaspelde.

2. LEUX Cheyenne Wandelen

– Lid van vereniging Op Stap Zwalm – slechts 16jaar jong en al een heus palmares samen gewandeld. – Als jongste deelnemer op 7500 starters en als 1031ste de eindmeet bereikt op Nacht van Vlaanderen in Torhout. Slechts de helft haalde het einde. – Poppies Walk in de Westhoek van 35KM uitgestapt. – Nacht der Vlaamse Ardennen in Zwalm uitgedaan als jongste van 450 deelnemers. – In totaal goed voor om en bij 750KM wandelen. – Ze deed deze wandelingen steevast onder begeleiding van de mentor van het team Luc Van Moorleghem.

3. DE VREESE Karolien Wandelen

– Lid van Op Stap Zwalm – Het digitale brein van de club die reeds 11 jaar alle technische zaken voor haar rekening neemt. Website, formulieren en alles wat met federatie of gemeentelijke aanvragen te maken heeft. – Ze leidt alle wandelingen in goede banen en af en toe waagt ze zich ook aan wandelingen zelf. – Uitpijlen routes en afpijlen routes zitten ook in haar pakketje.

4. VANCAYSEELE Manolita Wandelen

– Lid van Op Stap Zwalm

– Wandelde net als broer Ricardo meer dan 1000KM bij elkaar op officiële wandelingen. – Hierbij onder andere meerdere wandelmarathons, Poppies Walk 35KM, Nacht van Vlaanderen 42KM en zo nog aantal grote wandelingen.

5. VANCAYSEELE Ricardo Wandelen

– Lid van vereniging Op Stap Zwalm – Een wandelvakantie in Ierland en Italië waar hij onder meer stuk van de Etna heeft opgewandeld. – Daarbij komt nog de 1100 KM die hij op plaatsen doorheen heel België is gaan stappen

6. VAN MOORLEGHEM Jayden Wandelen

– Lid van vereniging Op Stap Zwalm – als 13 jarige knaap staat hij steevast klaar om bij organisatie van eigen wandelingen in Zwalm steeds helpende hand te zijn. – Jayden stapte ook heel wat kilometers af samen met mentor ( papa) Luc Van Moorleghem. – Krijgt jarenlange opleiding binnen de club om die als toekomstige voorzitter ooit over te nemen.

 

De kampioenen

1. KREADANCE DIVA Dans

Behaalde met het Jazz dans team solo, duo, smallgroup children, juniors, adults en formatie children, juniors, adults 8 keer goud, 4 keer zilver en 4 keer brons op de Belgische Kampioenschappen.

2. KREADANCE DIVA Dans

Met de modern smallgroup junior en adults en de smallgroup formatie junior en adults behaalde dansgroep Kreadance Diva op de Belgische Kampioenschappen 4 keer goud, 2 keer zilver en 1 keer brons.

3. KREADANCE DIVA Dans

Op de Barcelona Dance Award behaalde ze de 1ste plaats met het jazzteam – 16 jaar en de musical. Zilver werd behaald met het team jazz choreografie en lyrical en 2 keer de 3de plaats voor het fusionteam en het team choreografie. De hoofdprijs van de Barcelona Dance Award 2023 ging naar de dansers van Kreadance Diva

 

4. DEBILDE Lucie Acrobatische gymnastiek

– Lid bij turnclub Olympia Oosterzele – categorie A 11- 16 – Lucie werd op de Oostvlaamse provinciale voorronde 6de, op het Vlaams kampioenschap behaalde ze de 7de plaats en op het Belgisch kampioenschap werd ze 8 ste. – Op de FIAC internationale wereldbeker wedstrijd werd ze 12de in de finlel balans. – Lucie was eerst gymnast in toestelturnen en maakte vorig jaar de overstap naar acro. In haar trio met Fien en Ilyssa mocht ze meedoen aan wedstrijden op A-niveau en wist ze zich op haar allereerste internationale wedstrijd te plaatsen voor de finale

 

5. DEBILDE Staf Artistieke gymnastiek

– Lid bij turnclub Vast Vuist Lauwe – Provinciale voorronde 1 Oost-Vlaams 1 ste plaats, over alle provincies 2de plaats – Belgisch Kampioenschap 5de plaats – Coupe Sarreguemines (Internationale wedstrijd BE-FR): 3de all around individueel, 3de team Belgium – Wase gymcup (Internationale wedstrijd BE-NL): Finale rek 1ste – Team Cup Lauwe: team Vaste Vuist Lauwe 1ste

 

6. VAN DEN BERGE Lotte Gymnastiek – acro en demo

– Lotte behaalde samen met haar partner de 2de plaats op het Vlaams kampioenschap – Voor demo werd ze met haar team Belgisch kampioen – Lotte is aangesloten bij Turnclub Olympia Merelbeke

7. VAN DEN BERGE Mirthe Gymnastiek – tumbling

– Mirthe behaalde de 3de plaats op het Oostvlaams kampioenschap. – Ze werd geselecteerd voor het Vlaams en Belgisch kampioenschap maar kon jammer genoeg niet deelnemen wegens een zware blessure. – Mirthe is eveneens aangesloten bij Turnclub Olympia Merelbeke

8. DECATELLE Karel Hapkido – Maruchi

– Karel volgde een trainingsstage van 3 weken in Korea en slaagde in het examen van zwarte gordel 3de Dan

9. VANNESTE Cindy Hondensport – dressuur – afdeling politiehondopleiding

– Cindy werd met haar hond Unn Belgisch Jeugdkampioen bij de Koninklijke Maatschappij Sint Hubertus en Belgisch Kampioen IG van de Belgische Rottweilerclub 2023 – Cindy en Unn zijn zowel kampioen op schoonheid als op africhting geworden

10. DE SCHEPPER Kirsty Jogging

– Kirsty behaalde het hoogst aantal looptrainingen binnen Joggingclub Zwalm nl 58 trainingen in 2023.

 

11. MEULENIJZER Rita Jogging – Rita behaalde het hoogst aantal wandeltrainingen binnen Joggingclub Zwalm nl 73 trainingen in 2023

12. MORNIE Emmy Jogging

– Emmy is een regelmatige trailloopster, ze loopt halve marathons en in 2023 liep ze de 10 miles van Berlare

13. MVC DE SPETSERS Minivoetbal

– Na 25 jaar speelde minivoetbalclub De Spetsers kampioen in reeks 1 van de kerncompetitie Zwalm – Brakel

14. SK MUNKZWALM Voetbal – De gewestelijke jeugdploeg U 21 speelde kampioen in 2023

15. SK MUNKZWALM Voetbal – De jeugdploeg U 17 speelde provinciaal kampioen in 2023

16. WIK BOEKEL Voetbal – De spelers van WIK Boekel speelden kampioen in 4de provinciale – reeks C

 

Enkele sfeerbeelden