Yevgueni strijkt neer in GC De Kluize

‘Straks is ook goed’

Voor een zalig muzikaal avondje ben je op zaterdag 17 februari om 20 u in GC De Kluize in Scheldewindeke aan het juiste adres. Je krijgt een unieke kans om te komen kijken naar Yevgueni. De 5 muzikanten van Yevgueni strijken neer in de Oosterzeelse cultuurtempel. Zeker weten, ‘Straks is goed’, wordt een sterke voorstelling. Komen kijken is de boodschap.
Yevgueni, met Klaas Delrue (zang, akoestische gitaar), Geert Noppe (toetsen, zang), Maarten Van Mieghem (bas, zang), Patrick Steenaerts (elektrische gitaar), Stef Vanstraelen (drums, percussie), is en blijft een zeldzame groep. Yevgueni weet nog altijd te verrassen met zijn zevende album. Blijven zichzelf overtreffen. Avontuur en nieuwsgierigheid zitten in het DNA van Yevgueni. Wat goed was, is gebleven, wat nieuw is, voelt meteen goed aan. Je gaat het allemaal horen op de voorstelling ‘Straks is ook goed’, een volbloed popplaat die pendelt tussen eigentijds en tijdloos. Op hun zevende album overleeft Yevgueni lockdowns, worstelen ze zich door een beginnende midlife en praten ze met vijfjarigen over wereldproblemen. Die avonturen worden vertaald in teksten die nu eens duidelijk herkenbaar, dan weer mystiek poëtisch zijn. Met het credo dat ‘het ergens over moet gaan, maar niet voor iedereen over hetzelfde’. Yevgueni is veelzijdig, speelt in kerken en op festivals, in parochiezalen, rocktempels, cultuurcentra. Yevgueni weet steeds te verrassen met beklijvende voorstellingen voor de luwte en de spots van het theater. Band, frontman, crew,…ze slepen je mee in hun universum van klank, licht, verstilling en vertelling, vertraging en versnelling. Na anderhalf uur  stuurt de band je ontroerd, getroost, hoopvol en uitbundig de nacht in. Tickets kosten 25, 24, 23, 22 en 21 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3 Scheldewindeke, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be, www.gcdekluize.be. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)