Boeren zitten in stadhuis Zottegem samen met minister Matthias Diependaele

Woensdagavond werd de rotonde aan de E40 in Wetteren meermaals afgesloten voor een tweede protestactie van de landbouwers uit de regio Vlaamse Ardennen.

Gewapend met koffie en cola namen de boeren terug positie in om de rotonde boven de snelweg E40 te Wetteren/Oosterzele met filterblokkades af te sluiten en het verkeer mondjesmaat door te laten. Nu ondervonden ook de bestuurders die uit richting Gent kwamen en naar Wetteren of Zottegem moesten rijden hinder. De boze boeren wisselden filterblokkades af met echte versperringen. Daarom liep de avondspits chaotisch. De boeren gingen in in discussie met bestuurders die opgehouden werden. Woensdagochtend werd samengezetten met Minister Diependaele (N-VA) in stadhuis van Zottegem.

Op de nabijgelegen school Mariagaard werd dinsdag al beslist om over te schakelen op afstandsonderwijs via online. Zowel de leerlingen als het personeel zou te veel moeite gehad hebben om op tijd de school te bereiken.

Rond 18 u staakten de boeren hun actie om koers te zetten naar Gent voor een nieuwe actie.