©De Lobelle Danny

Mieke De Pooter uit Herzele wint gedichtenwedstrijd Route 42

Wint zowel jury- als publieksprijs

Tijdens de slothappening van de gedichtenwedstrijd van Route 42 in het Arjaantheater in Geraardsbergen werden de zes laureaten gehuldigd en werd Mieke De Poorter uit Herzele tot winares uitgeroepen. Je leest haar winnende gedicht onderaan dit artikel. De de zes laureaten werden geslecteerd uit 114 inzendingen vanuit de deelnemende gemeenten, Geraardsbergen, Oosterzele, Sint-Lievens Houtem, Zottegem, Herzele en Lierde.

Maya Wuytack bracht een stukje van uit haar theatershow  YOUNIVERSE, een zinderende voorstelling met ‘spoken word poetry’, live muziek, dans en visuals.


De juryleden van onze poëziewedstrijd, Huguette Damiaens en Marleen De Smet, brachten een poëtisch samenspel begeleid door de leerlingen van de Kunstacademie Geraardsbergen en harpiste Katia Lancksweert .


Nadien werden de 6 laureaten (Henri Van Damme,  Joris W. Buckinx, Mieke De Pooter, Axelle Daen, Maaike Afschrift en Eva Menschaert)  op het podium geroepen en droegen ze elk hun gedicht maar voor. De spanning was te snijden.


Orville Cottenie, schepen in Oosterzele & voorzitter van Route 42, mocht de Juryprijs uitreiken aan winares Mieke De Pooter. Mieke won ook de publieksprijs. Een cadeaubon van 100 euro die haar werd overhandigd voor de kersverse burgemeester van Geraardsbergen Ann Panis.

 

Hier het winnend gedicht van Mike De Pooter uit Herzele

dit is ze
dit is ze, de plek
waar we de ingeslikte woorden
neuriënd zalven, en dan praten,
waar we verlangen naar elkaars
gebrek, de tijd bij de deur laten
waar we mislukken, en dat
onverschrokken etaleren
in onze toonzaal, omdat
niemand hier wil winnen
waar we de schijn in de kast
hangen, de pleisters verzuimen
stiltes stiekem doen huilen, omdat
je hart erom vroeg
waar we lak hebben aan
hoogspanning, opladen
bij een vonk van geluk, waar
we huiden doen gloeien, een hart
zich kan ophalen, verrukt voelen
en zichzelf kan zijn
dit is ze, de plek