UPDATE – Zware woningbrand Leliestraat Zottegem: “Brandweer nog op zoek naar bewoner”

Een zware woningbrand vannacht in de Leliestraat in Zottegem heeft vermoedelijk het leven gekost een de bewoner, een tachtiger. De hevige brand is intussen geblust maar de hulpdiensten zijn nog op zoek naar de man. Een dertigtal omwonenden werd geëvacueerd. De Leliestraat en de Tweekerkenstraat blijven voorlopig afgesloten voor verkeer.

“De brand ontstond omstreeks 2.30 uur en sloeg over naar de aanpalende woning”, doet burgemeester Evelien De Both (N-VA) het verhaal. Ze was vannacht aanwezig en coördineerde mee de acties van de hulpdiensten. “De hulpdiensten kwamen onmiddellijk ter plaatse, bijgestaan door de hulpdiensten van de omliggende gemeentes. De brand is intussen geblust. Een 30-tal bewoners van aanpalende woningen en nabijgelegen appartementsgebouwen werden geëvacueerd en opgevangen bij familieleden en in De Bron, dat tijdelijk dienst doet als opvangcentrum. Onder de omwonenden vielen geen slachtoffers. De bewoner van het huis waar de brand ontstond, was mogelijks nog aanwezig in de woning. De hulpdiensten doen er alles aan om de persoon te vinden. Tijdens de brand kwam asbest vrij. De brandweer is volop bezig met het ruimen van asbest bij de nabijgelegen woningen en appartementen. Een asbestdeskundige is ter plaatse om de situatie op te volgen. De oorzaak van de brand is tot nog toe onbekend, maar wordt onderzocht door een branddeskundige.”

Het Parket geeft nog mee dat het gebouw erg instabiel is, wat zowel de sweeping als het werk van de branddeskundige erg bemoeilijkt.

UPDATE