Lijsttrekker Christ Meuleman: ‘CD&V wil succesverhaal van het beleid in Oosterzele verder zetten ‘

Naar gemeenteraadsverkiezingen met vele nieuwkomers

Feestzaal Sekuurne in Balegem zat afgeladen vol voor het CD&V -nieuwjaarsontbijt én receptie. Gastspreker was vicepremier en minister van financiën Vincent Van Peteghem. Tal van parlementairen tekenden eveneens present. CD&V Oosterzele kwam op zondag 4 februari in zaal Sekuurne  met belangrijk nieuws. CD&V ontvouwde de plannen met betrekking tot de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Na 24 jaar burgemeesterschap staat Johan Van Durme het lijsttrekkerschap af aan schepen Christ Meuleman.

Of Johan Van Durme nog deelneemt aan de verkiezingen is op dit moment nog koffiedik kijken. Christ Meuleman  zal een sterk vernieuwde en verruimde lijst trekken. Op 13 oktober 2024 trekt CD&V met zijn kopstukken,  vaste waarden en nieuwkomers Danny Meersman, Filip Van Bockstaele, Evelyne De Pelsmacker en Iris Eeckhout naar de kiezer. Ze willen een uitdagend project (later meer hierover) ondersteunen en versterken. In Oosterzele staat op zondag 13 oktober veel op het spel, de gemeenteraadsverkiezing 2024 in Oosterzele wordt spannend. Het wordt met vijf partijen een heuse stembusslag.

Voorzitter Marc De Clercq: ‘Ook de komende jaren wil CD&V als vaste partner de Oosterzelenaren een modern en efficiënt bestuur  geven dat de landelijkheid wil bewaren , inspeelt op nieuwe noden en verwachtingen en Oosterzele verder uitbouwt tot een warme gemeente waar het voor iedereen goed is om te wonen, te werken en te leven. Christ is de ideale persoon om dit project verder te trekken. Als coördinerend directeur van een scholengemeenschap (St.-Franciscus met 300 personeelsleden en meer dan 2800 leerlingen) weet hij wat organiseren is. Hij staat dicht bij de mensen en weet wat de noden van jong en oud zijn.  Hij kent de gemeentedossiers als geen ander, geeft nooit op en kan een dossier door de administratieve molen sleuren. Hij is een ploegspeler die zich goed weet te omringen en mensen kan motiveren en enthousiasmeren. Dat heeft hij onder meer bewezen als drijvende kracht van Bruisend Balegem, het tweejaarlijks gratis dorpsevenement waarmee hij Balegem op de kaart zette. Kortom, bij hem geen holle slogans maar concrete daden’.

Christ Meuleman: “We willen samen zorgen voor een Oosterzele waar elke inwoner zich thuis voelt, van geboren worden tot afscheid nemen”;

‘We werken momenteel heel hard aan een nieuw verbindend project waarvan heel wat bouwstenen de voorbije jaren reeds werden aangebracht. “Verbindend” betekent samen met anderen en voor anderen. Onze inwoners kunnen hiervoor tevens rekenen op de inzet en het engagement van ervaren beleidsmensen, vertegenwoordigers uit vele verenigingen, wijken, deelgemeenten en professioneel werkzaam in een variëteit aan sectoren. Kortom: wij hebben heel wat expertise in huis !Daarnaast zullen heel wat nieuwkomers, tevens verruimers hun schouders onder dit boeiend project zetten. Hou onze communicatie in het oog. De komende weken zullen we jullie meenemen in ons toekomstverhaal met veel ruimte om ook naar jullie verhaal te luisteren. We kiezen voor ervaring en nabijheid maar ook voor durf en geloof in de toekomst van onze prachtige gemeente. Met onze mensen zit je goed’, klinkt het strijdvaardig bij kandidaat – burgemeester Christ Meuleman.   (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).