®Google 2024 - Screenshot Plekkersstraat Aspelare

Proefproject schoolstraat in Plekkersstraat (Aspelare)

Maandag 19 februari start de stad met een schoolstraat-proefproject in de Plekkerstraat in Aspelare. Het proefproject loopt tot en met vrijdag 28 juni.

In overleg met de school, het oudercomité en Wzc Wilgendries, besliste de stad de Plekkersstraat in Aspelare tijdelijk om te vormen tot een schoolstraat. De Plekkersstraat zal aan het begin en einde van de schooldag 15 minuten afgesloten worden. Met uitzondering van hulp- en nutsdiensten is er dan geen gemotoriseerd verkeer toegelaten, de straat is enkel toegankelijk voorvoetgangers en fietsers. Enkel bewoners die in het afgesloten gedeelte wonen of gebruikers van een private parking in het afgesloten deel in het bezit van een vergunning, mogen de straat indraaien op het ogenblik dat de schoolstraat in werking is. Buiten de uren van de schoolstraat blijft de straat beschikbaar voor alle weggebruikers.

Proefperiode

De proefperiode loopt van maandag 19 februari tot en met vrijdag 28 juni. De straat is in die periode afgesloten op schooldagen van maandag tot vrijdag:

elke ochtend: 8.45 uur – 9 uur.maandag, dinsdag en donderdag : 15.45 uur – 16 uurwoensdag: 11.20 uur – 11.35 uurvrijdag: 15.15 uur – 15.30 uur.

Na deze proefperiode evalueert de stad het project samen met de school, ouders en omwonenden. Bij een positieve evaluatie kan een definitieve invoering mogelijk zijn.