Zottegem: uit de paperassen van ’t stad

  • Het OCMW Zottegem is op zoek naar een ergotherapeut (m, v, x) voor een voltijdse dienst in het Woonzorgcentrum Egmont. Solliciteren voor deze job voor bepaalde duur kan tot uiterlijk vrijdag 1 maart. De selectiegesprekken met de weerhouden kandidaten vinden plaats op dinsdag 19 maart. Info over functie en profiel, aanbod en aanwervingsvoorwaarden, hoe solliciteren enz. is via www.zottegem.be/vacatures terug te vinden.
  • Binnenkort komt Circus Pepino (met zetel in Hasselt) opnieuw naar Zottegem. Het stadsbestuur heeft ermee ingestemd dat het circus van maandag 25 maart tot maandag 8 april op de evenementenweide aan de Bevegemse Vijvers zijn tenten komt opslaan voor een aantal familievoorstellingen met een traditioneel circusprogramma. In het najaar, van maandag 11 tot zondag 17 november, krijgt het Clown Pico Circus uit Kruisem er een standplaats.
  • Enige tijd geleden werd op het terrein van de basisschool aan de Lyceumstraat in Bevegem een zwarte els geveld die ingevolge aantasting door schimmel breukgevoelig was geworden en een acuut gevaar vormde. Deze noodkap werd nu geregulariseerd met de nodige omgevingsvergunning die echter ook verplicht tot heraanplant van een nieuwe inheemse hoogstam, hetgeen bij aanvraag niet voorzien was.
  • Het stadsbestuur heeft ook omgevingsvergunningen afgeleverd voor het vellen van vier hoogstammige bomen (met scheuren, gezwellen en/of dode takken) in de Lippenhovestraat in Velzeke alsook van vier hoogstammige bomen (oud en takbreuk) in de voor- en achtertuin van een woning in de Saffelstraat in Leeuwergem. Ook in deze beide gevallen moet in het eerstvolgende plantseizoen een heraanplant van minstens evenveel inheemse bomen van dezelfde grootteorde gebeuren.
  • Personeelsleden van de stad Zottegem krijgen voortaan de kans om de laptop die ze gebruikten voor het uitvoeren van hun taken – deze laptops worden telkens na vijf jaar gebruik vervangen – over te nemen tegen de prijs van 50 euro (zonder garantie). De overgenomen laptop wordt gewist en opnieuw voorzien van een Windows-besturingssysteem.