®RV - archiefbeeld finale petanque

Inschrijvingen Ninoofs recreatief petanquetornooi gaan van start

Tot vrijdag 22 maart kan er worden ingeschreven voor de vierde editie van het Ninoofs recreatief petanquetornooi. Dit kan met een ploeg van minstens 3 en maximaal 5 spelers, waar voor elke wedstrijd er wel minstens drie moeten beschikbaar zijn.

Het idee van dit zomertornooi ontstond naar aanleiding van het digitaal participatieplatform dat de Stad Ninove inrichtte en waarbij dorpen, wijken of verenigingen, het tegen elkaar opnemen in een stedelijk petanquetornooi. Dit groeide inmiddels uit tot echt succes met vorig jaar 24 ingeschreven ploegen.

Elke ploeg kiest een kapitein en een thuisterrein ergens in Groot-Ninove. Om het recreatief karakter te behouden, mag er bij elk team hoogstens maar één competitiespeler zijn.

In een eerste ronde worden de ingeschreven teams onderverdeeld in poules waarin dan alle ploegen het tegen elkaar opnemen in een heen- en terugwedstrijd. De loting van deze poules vindt plaats op woensdag 27 maart om 19.00u in de cafetaria van de stedelijke sporthal “Sportstekske” waarop iedereen is uitgenodigd. Het tornooi start dan na de Paasvakantie.

In de tweede ronde wordt net zoals vorig jaar, gewerkt met rechtstreekse uitschakeling. Dit alles zal dan opnieuw uitmonden in een finaledag op autovrije zondag 22 september, op een hiervoor speciaal aangelegd pop-up terrein op de Graanmarkt.

Nieuw dit jaar is wel dat er meerdere finales worden gespeeld. Na de eerste ronde zullen de ploegen worden opgedeeld in een zogenaamde “Champions League, Sub League en Fun League”. Op die manier krijgen ploegen die minder scoorden in de eerste ronde, alsnog de kans om een finale te spelen op de Graanmarkt.

Nuttige informatie: Open facebookpagina “Petanque Ninove” of bellen naar Sportdienst Ninove 054 50 53 50 of mail naar petanque@ninove.be

®RV – archiefbeeld finale pentanque