BNI De Muur versterkt het ondernemerschap in Geraardsbergen en zet in op netwerking

Linde De Smet: ‘BNI De Muur investeert in vriendschap en vertrouwen. Dat betaalt zich dubbel en dik terug.’

Geraardsbergen. BNI De Muur brengt jonge ondernemers samen om het ondernemerschap in en rond Geraardsbergen te versterken. ‘We hebben een eigentijdse visie met nadruk op een gedreven en open ondernemingsgeest en netwerkvorming’, laat chapterdirecteur Els Dooms weten. BNI De Muur organiseert op woensdag 20 maart een netwerkavond. Door middel van speeddaten kunnen ondernemers met elkaar in gesprek gaan en informatie over hun activiteiten uitwisselen.

Business Network International (BNI) biedt ondernemers een positieve en gestructureerde omgeving waarin zij waardevolle, zakelijke aanbevelingen uitwisselen met andere (lokale) ondernemers. BNI is ontstaan in de Verenigde Staten en gaat wereldwijd via een marketingstrategie ideeën en contacten uitwisselen, waardoor ze elkaar kunnen introduceren in hun netwerken. Zo helpen zij elkaar om hun onderneming en omzet te laten groeien. BNI telt wereldwijd 318.000 leden. Geraardsbergen heeft ook een chapter – een afdeling – en telt 20 leden.

Els Dooms en Linde De Smet

‘Potentieel van iedere ondernemer te vergroten’
Els Dooms is sinds twee jaar actief in BNI De Muur. Ze runt sinds 2015 Balance, een onderneming gespecialiseerd in carrièrecoaching, maar ook in welbeing, meer bepaald massagetherapie. Ze is actief in Deux-acren. ‘BNI De Muur betekent vast en zeker een meerwaarde voor mijn onderneming’, getuig ze.

Linde De Smet is al vijfentwintig jaar actief in de automobielsector en recent ook als starter in persoonlijk kleuradvies. Sinds 2017 ben ik actief in de BNI De Muur. Ik werd lid na een bezoekdag en was onder de indruk van de positieve ingesteldheid binnen BNI. Het vraagt een engagement maar het loont zeker de moeite’, getuigt Linde De Smet van Atelier Nobeli en Geraard Motor bv, gelegen aan de Astridlaan te Geraardsbergen.

‘Het is de bedoeling om het potentieel van iedere ondernemer te vergroten door elkaar te ondersteunen en ervaring, kennis en expertise uit te wisselen’, vult Els Dooms aan.

Iedere vorm van ondersteuning van ondernemers naar elkaar toe, wordt in een app opgeslagen en uitgedrukt in euro. ‘Sinds de opstart in 2017 heeft BNI De Muur al een omzet – de meerwaarde die BNI creëert – van 5 miljoen euro opgeleverd’, aldus Els.

BNI De Muur heeft de ambitie om te groeien. Wekelijks komen de ondernemers samen om tijdens een ontbijt elkaars werking beter te leren kennen. Er wordt ook op concrete vragen ingegaan of soms wordt een case besproken. Een andere keer wordt een product voorgesteld. ‘Jonge ondernemers kunnen in een vertrouwde omgeving groeien.’  Hoe omvangrijker het netwerk wordt, hoe groter de kans dat je er als ondernemer voordeel uithaalt. Het terugverdieneffect is beduidend.

Er wordt ook tijd gemaakt voor concrete hulpvragen. ‘Zo heb ik een koppel leren kennen waarvan de man zich niet zo goed voelde in zijn professionele rol. Het koppel heeft bij mij onmiddellijk een coachingtraject opgestart’, vult Els aan.

Ondernemersklimaat versterken
Ook na een jarenlange ervaring als ondernemer blijft Linde De Smet actief in BNI De Muur. Wat drijft haar? ‘Ik haal er als ondernemer nog steeds voordeel uit’, geeft de ervaren rot toe. ‘Het netwerken op zich is heel belangrijk. Je komt steeds met nieuwe mensen met verschillende achtergronden in contact. Zelfs na 25 jaar kan je als ondernemer nog verrast worden door nieuwe inzichten die andere mensen aanbrengen.’

‘Jonge ondernemers hebben door de razendsnelle evolutie van onze maatschappij soms een heel andere kijk op ondernemen. Als je die mensen met oude rotten in het vak kan samenbrengen in een coherente groep als BNI De Muur, dan heeft dit een hele grote meerwaarde’, stelt Linde vast. ‘BNI De Muur investeert in vriendschap en vertrouwen en dat betaalt zich dubbel en dik terug.’

Over het ondernemersklimaat in Geraardsbergen zijn Linde en Els positief. ‘Er is nog veel goesting in onze streek om te ondernemen. De Dienst Economie van de stad Geraardsbergen doet zijn uiterste best om zowel de handelszaken als de ondernemers goed te ondersteunen. Het is wel belangrijk dat je als ondernemer openstaat voor wat de stad Geraardsbergen en ander ondersteunende en belangenorganisaties aanbieden. Handelaars en ondernemers hebben er alle belang bij om zoveel mogelijk te werken aan hun netwerking.’

Op Woensdag 20 maart organiseert BNI De Muur een netwerkavond in businesscenter Travoo in de Adamstraat te Geraardsbergen.
Inschrijvingen voor dit event zijn gesloten. Het volgende netwerkmoment staat gepland in Juni 2024. Meer details volgen later via de website www.bnidemuur.be of via de leden. Wie interesse heeft in een reguliere woensdagmeeting kan steeds contact opnemen met één van de leden https://bnidemuur.be/index.php/ontdek-onze-leden/

Julien Borremans