Jubileumeditie Rock Zottegem: nog vijf ronkende namen

Bij Rock Zottegem staan er dit jaar 30 kaarsjes op de verjaardagstaart en het jubilerende muziekfestival wil dit op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli vieren met een XL-feesteditie. Hiervoor werd met John Fogerty, TOTO, Joost Klein, Hellmut Lotti Goes Metal, Bart Peeters, Heideroosjes, Brihang, Daan, Bizkit Park en Pommelien Thijs eerder al een heel stevige line-up aangekondigd en daar komen nu nog een vijftal nieuwe, ronkende namen bij.

Op vrijdag 12 juli zal – benevens TOTO, Prins S. en De Geit, Joost Klein en Heideroosjes – ook de Belgische metalband Brutus het beste van zichzelf komen geven op het hoofdpodium aan de Bevegemse Vijvers. Daarnaast zakt op de eerste festivaldag tevens de Belgische rapper DIKKE die momenteel erg populair is bij het jonge volkje, naar Zottegem af alsook de Nederlandse zangeres Sophie Straat en de 18-jarige ISE, winnares van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Op zaterdag 13 juli zullen de liefhebbers van het hardere muzikale werk hun hartje kunnen ophalen met ook heavy metal van eigen bodem want de Zottegemse band Ironborn (zie foto) krijgt dan de eer het podium te mogen delen met o.a. John Fogerty en Hellmut Lotti Goes Metal. Voor die tweede festivaldag werd eerder ook al de komst van Daan, Bizkit Park en Brihang aangekondigd. Op zondag 14 juli staat op de affiche van Rock Zottegem opnieuw een familiedag met o.a. Bart Peeters & De Ideale Mannen en Pommelien Thijs.

Organisator Kurt De Loor weet dat met dit lijstje van bands die langskomen, de editie ’24 van Rock Zottegem heel veelbelovend oogt en naar zijn zeggen gebeurde het nog nooit dat er enkele maanden vóór het festival reeds zoveel tickets aangekocht werden. Dat betekent dan ook dat wie er wil bij zijn, best snel een ticket aanschaft. Voor alle info, line-up en tickets: www.rock-zottegem.be.