Vlaams Belang schenkt boeken aan pas heropende bibliotheek

'Na de hallucinante overschrijding van het budget van het Ontmoetingscentrum De Lelie zullen alle beetjes helpen.'

Geraardsbergen. Naar aanleiding van de heropening van de bibliotheek in het Ontmoetingscentrum De Lelie schenkt Vlaams Belang Geraardsbergen een aantal boeken, zodat de lezer inhoudelijk goed geïnformeerd wordt. Bovendien zullen volgens de partij alle beetjes helpen omdat de kost van dit project bijzonder duur dreigt uit te vallen.

Naar aanleiding van de heropening van de bibliotheek in het Ontmoetingscentrum De Lelie, schenkt Vlaams Belang Geraardsbergen een aantal boeken. ‘We willen onze bijdrage leveren aan de nieuwe bibliotheek en tegelijk zorgen voor een ruimer inhoudelijk aanbod’, benadrukt gemeenteraadsfractieleider Hans De Gent.

Volgens de partij zijn er momenteel geen boeken in het aanbod van de bibliotheek die hun standpunten vertolken. ‘De burgers zouden zich kosteloos moeten kunnen informeren over alle standpunten om daarna zelf hun mening te bepalen. Meer informatie zal ook helpen om meer kiezers te overtuigen. In tegenstelling tot de vooroordelen over onze partij, blijkt uit het VRT-onderzoek De Stemming van februari 2024 dat de Vlaams Belang-kiezers het best geïnformeerd zijn en het meest gemotiveerd om te gaan stemmen’, gaat Hans De Gent verder.

De financiële strop
‘Een bijkomende reden voor onze schenking is dat we als partij iets teruggeven aan de gemeenschap. Na de hallucinante overschrijding van het budget van het Ontmoetingscentrum De Lelie zullen alle beetjes helpen’, vult gemeenteraadslid Krist Matthys aan. ‘In 2019 sprak het stadsbestuur nog over een totaalbudget van 8.850.000 euro, inmiddels zitten we bijna op het dubbele bedrag.’

Volgens Vlaams Belang blijft er over de totale kostprijs een mist van onduidelijkheid hangen omdat een aantal niet geplande kosten nog niet werden verrekend, zoals de aankoop van de ACV-site. ‘Daarom zou het ons niet verbazen als na de gemeenteraadsverkiezingen blijkt dat we op een kostprijs van ergens tussen 16 en 20 miljoen euro gaan landen. Dat is heel slecht nieuws voor de Geraardsbergse belastingbetalers.’

‘In augustus 2019 zei toenmalig Schepen van Cultuur An Panis nog in HLN dat het Kenniscentrum in 2021 de deuren zou openen en geen financiële strop om de hals van de Geraardsbergenaars zou worden. We zijn nu vele jaren en vele miljoenen euro’s verder. In de privé zou je voor zulke uitspraken je C4 krijgen. Maar in Geraardsbergen benoemt het stadsbestuur je dan tot burgemeester…’, besluit Krist Matthys.

Julien Borremans