Parket onderzoekt verdacht overlijden

Geraardsbergen. Vrijdag 15 maart is een man in Geraardsbergen in verdachte omstandigheden overleden. Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een onderzoek geopend en is dus karig met informatie: ‘In verband met het overlijden in Geraardsbergen kunnen we u meegeven dat het onderzoek hierin nog loopt. Om de exacte doodsoorzaak te kennen zal morgen nog een autopsie op het lichaam worden verricht.’

Uit informele bronnen hebben we vernomen dat de jongeman mogelijks gestorven is aan een overdosis drugs. Het parket bevestigt het bericht niet.

De laatste weken is de politie en het parket bijzonder actief in Geraardsbergen. In het kader van een gerechtelijk onderzoek deed de politie begin februari een inval in een woning in de Dagmoedstraat te Schendelbeke. De politie nam een partij drugs in beslag en nam een jongeman mee voor verhoor.
Eind februari werden er aan het station van Geraardsbergen tijdens een politiecontrole 3 mensen aangehouden wegens het beziet van drugs.

De politie voert de druk op op het drugsnetwerk in Geraardsbergen. Begin maart was er nog een inval in een pand in Geraardsbergen waarbij een partij drugs in beslag werd genomen. Er werd door de politie van Geraardsbergen/Lierde een proces-verbaal ‘drugsverkoop/bezit’ opgesteld.

Later meer.

Julien Borremans