Gemeenteraadslid Louise Van Hoorde (25) op 10e plaats Kamerlijst Open Vld

“Morgen doen werken begint ook bij onze studenten. Laat hen onbeperkt en onbelast bijverdienen.”

Louise Van Hoorde, jongste gemeenteraadslid van Oosterzele, is kandidaat op de Kamerlijst van Open Vld bij de verkiezingen van 9 juni a.s. Bij haar eerste deelname aan deze bovenlokale verkiezingen staat ze meteen op een zichtbare 10e plaats op de lijst die wordt aangevoerd door premier Alexander De Croo. Ze is de jongste vrouw op de Oost-Vlaamse Kamerlijst.

Louise Van Hoorde zette op 19-jarige leeftijd haar eerste stappen in de politiek bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Ze werd toen meteen rechtstreeks verkozen als jongste gemeenteraadslid van Oosterzele met 842 stemmen. Ze was daarmee meteen één van de populairste nieuwe kandidaten over alle partijgrenzen heen. Naast gemeenteraadslid is ze politiek ook lid van de gemeentelijke commissie financiën en algemeen beleid én partijafgevaardigde binnen o.m. de jeugdraad en sportraad.

Louise Van Hoorde: “Met veel energie en gedrevenheid wil ik, naast mijn lokaal politiek engagement, ook mijn nek uitsteken voor een sterk liberaal beleid in Vlaanderen en België. Ik ben vereerd dat ik gevraagd werd door Alexander De Croo en Stephanie D’Hose om als jonge kandidate de Oost-Vlaamse lijst te komen versterken. Want ons land heeft nood aan sterke vertegenwoordiging van liberalen, om onze verworden vrijheden, die onder druk staan te verdedigen. Ik wil me persoonlijk ook zelf graag inzetten om alle huidige beperkingen op studentenarbeid te schrappen, waardoor studenten onbeperkt kunnen werken, het statuut van student-zelfstandige aantrekkelijker te maken en werk te maken van studentenkoten tegen een betaalbare prijs. Het is belangrijk dat onze jongeren vertegenwoordigd worden want we willen morgen doen werken.”

Van Hoorde liep school in Oosterzele, Wetteren en Gent, is van opleiding Mondhygiënist en een bezige bij. Ze is actief als leiding binnen Chiro, maar was ook jarenlang actief binnen andere jeugdorganisaties als turn- en balletvereniging, speelpleinwerking en het jeugdhuis.

Haar politiek engagement geeft ze verder ook vorm als actief lid binnen Jong Vld Oost-Vlaanderen, waar ze o.m. stichtend lid van Jong Vld Oosterzele is. Verder is ze ook lid van Jong Vld Gent.

Marina Bovyn, voorzitter van Open Vld Oosterzele is tevreden dat Oosterzele haar waardevolle vertegenwoordiger heeft op de Kamerlijst: “Louise is een gedreven jonge dame die haar vrouwtje staat binnen de gemeenteraad en het met hart en ziel opneemt voor de Oosterzelenaar. Ik ben ervan overtuigd dat ze ook succesvol haar strijd zal voeren bij deze belangrijke parlementsverkiezingen.”