‘Ice Queen’ Sigrid De Bou Starter van het Jaar in Geraardsbergen

Geraardsbergen. Sigrid De Bou (33) van Ice Queen kreeg op woensdag 21 maart in het stadhuis de titel van Starter van het Jaar 2023 uitgereikt door het Geraardsbergse starterscomité tijdens hun 27ste starterscafé. Zij wist de jury te overtuigen met haar sterk en uniek concept en financieel plan. Sigrid De Bou ontvangt een cheque van 1.000 euro en een beeldje van de lokale kunstenaar Geert Belet van ART&CO. Karel De Moyer eindigde tweede.

Schepen voor toerisme en middenstand Jimmy Colman Villamayor (L) en Koen De Brouwer (R)

Vorig jaar richtten 365 starters een zaak op in Geraardsbergen. Sigrid De Bou is een van hen. Zij zette haar liefde en passie voor ijs om in Ice Queen, een ijszaak in de Schillebeekstraat.

Artisanaal ijs
‘We zetten in op artisanaal, met verse producten gemaakt ijs en komen tegemoet aan alle ijsliefhebbers door ook suiker- en lactosevrije varianten aan te bieden. Beleving, kwaliteit en persoonlijke aanpak zijn onze prioriteiten. De titel van Starter van het Jaar is een mooie erkenning. Dit stimuleert ons om verder te ontdekken, te verbeteren en te groeien’, zegt Sigrid De Bou.

Sigrid De Bou is voltijds leerkrachte in het GO! atheneum van Geraardsbergen, waar ze economische, logistieke vakken geeft en stagebegeleiding organiseert. IJs maken startte als een passie. Momenteel doet ze het in bijberoep, maar Sigrid droomt stiekem van een eigen zaak in het centrum van de stad, waar ze de klanten met haar veelvuldige ijscreaties zou kunnen verwennen.

Ze verkoopt niet alleen schepijs, maar ook frisco’s en ijstaarten. Schepijs kan je van 1 mei tot en met 30 september in de Schillebeekstraat kopen. Sigrid brengt haar producten op braderijen en andere evenementen aan de man. Met succes, want momenteel zijn er al heel wat horecazaken geïnteresseerd in haar artisanaal ijs. Thuis beschikt Sigrid over een goed uitgebouwd atelier.

Sigrid is afkomstig van Aalst en is haar partner gevolgd naar Geraardsbergen. Onbekend is de streek haar niet. Ze heeft hier familie wonen. Samen met haar partner heeft ze een kindje.

Creatieve ideeën
‘Onze economie heeft nood aan nieuwe starters met creatieve ideeën die er volop voor willen gaan. We willen starters inspireren en aanmoedigen maar ook goed informeren en begeleiden. Met deze prijs zetten we jaarlijks een inspirerend en aanstekelijk rolmodel in de bloemetjes’, zegt schepen van Economie Rurik Van Landuyt.

Het starterscomité is ervan overtuigd dat Sigrid een goede ambassadeur voor Geraardsbergen is en een voorbeeld voor andere starters.

IJs bestellen bij Sigrid kan via: sigrid@ice-queen.be of https://www.facebook.com/IceQueen.ijs

Julien Borremans