Praatcafé Dementie Zottegem: Wat is een zorgvolmacht?

Met de bedoeling dementie bespreekbaar te maken en ook om voornamelijk voor familieleden van mensen met dementie en/of hun mantelzorgers een ontmoetingsplaats te voorzien waar zij elkaar op geregelde tijdstippen kunnen treffen, werd in het najaar 2012 door het Vlaamse Expertisecentrum Dementie Paradox ook in Zottegem een zgn. Praatcafé Dementie opgestart, vooral voor de betrokkenen uit de regio Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Lierde en Zottegem zelf. De bijeenkomsten (tweemaandelijks, behalve tijdens de zomervakantie) gaan telkens door van 19 tot ca. 21 uur, normaal in het LDC Egmont maar ditmaal uitzonderlijk in de cafetaria van het WZC Egmont op de OCMW-site aan de Deinsbekestraat.

Daar gaan de deuren van het Praatcafé Dementie Zottegem voor de tweede bijeenkomst van dit twaalfde werkjaar open op dinsdag 26 maart. Naast mogelijkheid om in een ongedwongen sfeer onderling ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen met lotgenoten, wordt telkens ook speciale aandacht besteed aan een of ander aspect in verband met dementie. Ditmaal zal notaris Ivan Schaubroeck een antwoord geven op de themavraag ‘Wat is een zorgvolmacht’ en de inhoud en het nut ervan bij het plannen van de toekomstige zorg toelichten. De toegang tot het Praatcafé is gratis; ook andere belangstellenden zijn welkom. Voor meer inlichtingen en inschrijving (wenselijk maar niet verplicht) kan men telefonisch via 09 364 56 95 terecht.