Orsi Academy breidt trainingsaanbod uit met technologie van Corin en joimax®

Orsi Academy, het unieke trainings- en expertisecentrum voor minimaal invasieve en robotchirurgie in Melle, breidt haar trainingsfaciliteiten opnieuw uit.

Met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, investeerde het in revolutionaire robottechnologie van Corin en de nieuwe navigatiesystemen van joimax®. Met deze apparatuur kan Orsi Academy haar aanbod in klinische disciplines zoals spinale chirurgie van de wervelkolom, neurochirurgie en orthopedische chirurgie, met name knie- en heupprothesen, verder uitbreiden. Zo draagt Orsi Academy bij aan het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van onze moderne gezondheidszorg.

Corin’s revolutionaire OMNIBotics System is ontwikkeld voor een nauwkeurigere plaatsing van knieprotheses.

Deze samenwerking zal ongetwijfeld de normen voor training in orthopedische chirurgische procedures verhogen.

Tegelijkertijd wil Orsi Academy baanbrekend werk verrichten op het gebied van spinale chirurgie door samen te werken met joimax®.

Het Intracs System van joimax® is een slim navigatiesysteem dat gebruikmaakt van elektromagnetische tracking. Dit systeem zorgt voor een eenvoudige en veilige toegang tot elk gewenst spinaal doelwit.

De subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) speelt een belangrijke rol bij het financieren van de aanschaf van deze technologieën en betekent een belangrijke mijlpaal voor Orsi Academy.

Deze samenwerking breidt de trainingsmogelijkheden van Orsi uit, waardoor zorgprofessionals hands-on ervaring krijgen met de nieuwste minimaal invasieve technieken.

Giovanni Tegami, Managing Director Corin Belgium: “Corin is vereerd om samen te werken met Orsi Academy om de training in orthopedische chirurgie te verbeteren. Onze robottechnologie herstelt de balans van het zachte weefsel en de beenalignatie, cruciale factoren voor het succes van een knieprothese. We kijken ernaar uit om samen bij te dragen aan het verhogen van de standaarden in orthopedische chirurgische procedures.”

“De mogelijkheid om het Intracs® EM-navigatiesysteem aan te bieden tijdens elke cursus die wordt gehouden in de Orsi Academy voor trainings- en onderzoeksdoeleinden, is enorm waardevol.” stelt Wolfgang Ries, oprichter en CEO van de joimax® Group. “Het stelt deelnemers in staat om direct de gebruiksvriendelijkheid te ervaren bij endoscopische wervelkolomchirurgie en het verschil te leren tussen niet-geleide en volledig geleide procedures. We zien een zeer snelle groei in hoogwaardige literatuur over nieuwe toepassingen, maar ook over belangrijke voordelen voor patiënten en chirurgen!”

Prof. Dr. Thomas Luyckx, Medical Leadership Orthopedie bij Orsi Academy, spreekt zijn dank uit voor de blijvende steun: “We zijn enthousiast over de mogelijkheden en vooruitgang die deze samenwerking met zich mee zal brengen. Deze subsidie en partnerships bevestigen onze toewijding om de standaarden in orthopedische opleiding en training te verhogen.”