Schepen Lieselotte De Roover en Veerle De Smet (Bijzonder Comité) wagen hun kans in de nationale politiek: “Kloof tussen Wetstraat en de dorpsstraat is te groot”

Zottegems schepen Lieselotte De Roover en lid van het Bijzonder Comité Veerle De Smet (allebei CD&V) hebben zich kandidaat gesteld voor de federale verkiezingen. De Roover zal op de 12de plaats staat en De Smet op de 15de opvolgersplaats.

“Ik wil vooral onze Zottegemnaar vertegenwoordigen in Brussel. De kloof tussen de Wetstraat en de dorpstraat is vandaag te groot”, zegt Lieselotte De Roover die er al 12 jaren als schepen heeft opzitten. Ze spreekt haar steun uit voor de Oost-Vlaamse minister Vincent Van Peteghem: “Minister Van Peteghem toont als één van de weinige ministers dat hij echt bezig is met de zorgen van de mensen. Denk maar aan zijn staatsbon of zijn plan voor een fiscale hervorming om werken meer te laten lonen.”

 “Met CD&V werken wij aan oplossingen over datgene waar de mensen echt van wakker liggen: hun geld, veiligheid en welzijn”, zegt Veerle De Smet over haar kandidatuur.

De voorzitter van de Zottegemse CD&V-afdeling Jonah Penninck laat weten trots te zijn op de kandidaatstelling van zijn partijgenoten.   “Lieselotte en Veerle zijn twee empathische en intelligente vrouwen die de Zottegemnaar ervan zullen overtuigen dat een stem voor cd&v op 9 juni de beste keuze is”, aldus Penninck.